Ayvalık’ta Suç Oranı Az

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Pehlivanoğlu, Ayvalık’ın çevre ilçe ve beldelere göre sakin bir...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Pehlivanoğlu, Ayvalık’ın çevre ilçe ve beldelere göre sakin bir şehir olduğunu belirterek, suç oranlarının azlığına dikkat çekti.

7 ay önce görevine başlayan Cumhuriyet Başsavcısı Ali Pehlivanoğlu, başsavcılık tarafından 2012 yılında toplam 6 bin 714 adet soruşturma dosyasına bakıldığını, bunlardan 3 bin 856 adedinin karara bağlandığını, kalan 2 bin 858 dosyanın da 2013 yılına devredildiğini söyledi. Pehlivanoğlu, geçen yılki bazı suçlara ilişkin gelen soruşturma evrakı sayılarını ise şöyle sıraladı: “Hırsızlık 81, mala zarar verme 58, tehdit 48, hakaret 60, basit yaralama suçundan da 67 dosya bulunuyor.”

Reklam
Reklam

CEZAEVİ TAŞINIYOR

Okulların ve yerleşim yerlerinin arasında kaldığı gerekçesiyle yurttaşların sıkça eleştirilerine konu olan Ayvalık Cezaevi’nin önümüzdeki yıl Burhaniye’ye taşınacağını müjdeleyen Başsavcı Ali Pehlivanoğlu, “Burhaniye’de açık cezaevi kampüsleri oluşturulması hedefleniyor. Mahkumlar burada meslek edindirme, sanatsal ve kültürel faaliyetlerle hayata hazırlanacaklar” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: