Ayvalık’ta Thm Bahar Konserine İlgi Büyük Oldu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde gerçekleştirdiği başarılı konserlerle dikkatleri üzerinde toplayan Ayvalık Türk Halk Müziğini Sevenler Derneği’nin...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde gerçekleştirdiği başarılı konserlerle dikkatleri üzerinde toplayan Ayvalık Türk Halk Müziğini Sevenler Derneği’nin düzenlediği bu yılki Bahar Konserlerinin 2. önceki akşam gerçekleşti.

94 yıl önce Anadolu’da işgal güçlerine karşı Ayvalık’ta 172. Alay Komutanı Yarbay Ali Çetinkaya tarafından atılan ilk askeri kurşunun yıldönümünde gerçekleşen konsere Türk Halk Müziği sevenlerin yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. Önceki akşam Ayvalık Belediyesi’ne ait İsmet İnönü Kültür Merkezinde Ayvalık Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdiresi Elif Kıvanç’ın yanı sıra çok sayıda seçkin konuğun hazır bulunduğu konserin sunuculuğunu Gamze Erkan üstlenirken, gecede konuşan Ayvalık Halk Müziğini Sevenler Derneği kurucusu Ali İşler, dolu dolu türkü söylemenin ayrıcalığını bir kez daha birlikte yaşamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Reklam
Reklam

Ücretsiz konserde Şef Eyüp İşler’in öncülüğünde Anadolu’nun en güzel türkülerin, profesyonel sanatçılara taş çıkartan bir başarıyla icra eden dernek üyeleri tarafından oluşturulan koronun izleyenleri adeta mest ettiği gözlendi.

TÜRK BAYRAKLARIYLA SALONU COŞTURDULAR

Dernek korosunun başarılı şefi Eyüp İşler, konser öncesi muhabirimize yaptığı açıklamada, ilçedeki Türk Halk Müziğine gönül vermiş halk arasından katılan vatandaşlardan oluşan koro ile şimdiye kadar defalarca birçok okul yararına konserler verdiklerini hatırlattı. Ayvalık’ta yakın bir tarihte Türk Halk Müziği Sevenler Derneği olarak Gençlik Korosu kurmayı hedeflediklerini bir kez daha yineleyen İşler, konserin Ayvalık’ın en onurlu günü olarak nitelendirilen 29 Mayıs’ta gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konserin ikinci bölümünde izleyicilere Türk Bayraklarının dağıtılmasının ardından kahramanlık türküleriyle, 10. Yıl Marşının bir ağızdan okunması ve geceye katılanların büyük coşkusu konsere adeta damgası vurdu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: