Ayvalık’ta Ulusal Egemenlik İçin Doğa Yürüyüşü

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Sakarya Ortaokulu öğrencileri, geçtiğimiz hafta kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı nedeniyle...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Sakarya Ortaokulu öğrencileri, geçtiğimiz hafta kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı nedeniyle bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Ayvalıkta; Sakarya Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri Aynur Çiftçi öncülüğünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik yürüyüşü gerçekleştirdi. Okul öğretmenleri; Mustafa Sevinç ve Güler Uygun’un da rehberlik ettiği doğa yürüyüşü ilçenin dünyaca ünlü Alibey Adasında bulunan Ayvalık Adaları Tabiat Parkında gerçekleşirken; öğrencilerin yürüyüş süresince park alanında çevre temizliği de yaptıkları gözlendi. Yürüyüş süresince öğrencilerin sık sık ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anmaları ise dikkatlerden kaçmadı.

Reklam
Reklam

Öğrenciler; zeytinliklerin arasından Ada Kamp, Ortunç, Doğaköy Sitesi ve Çamlı Manastırı mevkilerini geçerek tekrar hareket noktasına ulaştılar. Rengârenk çiçeklerin toprağı süslediği, kuşların en neşeli şarkılarını söylediği güneşli bir ilkbahar gününde gerçekleştirilen etkinlik boyunca neşe içinde yürüyen öğrenciler, bol bol fotoğraf çekmeyi de ihmal etmediler. Öğretmenleri tarafından çevre temizliği, orman zararlıları, bitki türleri ve Ayvalık Adaları Tabiat Parkı hakkında bilgilendirilen öğrenciler, Çamlı Manastırı’na geldiklerinde önce, öğretmenleri Aynur Çiftçi’den manastır hakkında bilgi aldıktan sonra yanlarında getirdikleri yiyecekleriyle keyifli bir piknik yaptılar.

Çantalarındaki çöp poşetlerini çıkaran öğrenciler, yürüyüş boyunca ormanlık araziye rastgele atılmış cam şişeleri, naylon poşetleri ve diğer çöpleri toplayarak poşetlere doldurdu. Tabiat Parkı içinde bulunan Hamamcı mevkiindeki çöp bidonlarına bu çöpleri atan öğrenciler, burada çalıların arasında bulunan çok sayıda şişeyi de toplayarak bölgeyi temizlemeyi ihmal etmedi.

Reklam
Reklam

YÜRÜYÜŞLER SÜRECEK

Yürüyüşe katılan okulun Çevre Kulübü Öğretmeni Mustafa Sevinç en etkili öğrenme yöntemlerinin, ‘yaşayarak öğrenme’ olduğunu belirterek, sınıf ortamında verilen bilgilerin doğal ortamda öğrencilere yaşatılarak pekiştirildiğini, öğrencilerin yakın çevrelerini bile yeterince tanımadığını, bu tür gezilerle hem öğrenciler arasındaki etkileşimin artırıldığını, hem de verimli bir eğitim ortamı yakalandığını söyledi. Sosyal Bilgiler Öğretmeni Aynur Çiftçi ise; Atatürk ve silah arkadaşlarını; tüm dünya çocuklarına armağan ettikleri 23 Nisan Çocuk Bayramında, Ayvalık’ın cennet köşelerini gezip dolaşarak anmanın oldukça anlamlı olduğuna dikkat çekerek, böylelikle öğrencilerin ellerindeki değerlerin ve güzelliklerin farkına varmasını sağlamak amacıyla Ulusal Egemenlik Yürüyüşü’nü gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Ayvalık Sakarya Ortaokulu’nun doğa yürüyüşlerinin süreceği bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: