Ayvalık'ta Velilere Yönelik Motivasyon Semineri

GE birimi ile Nuri Zarplı İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen öğrenci velilerine...

GE birimi ile Nuri Zarplı İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen öğrenci velilerine yönelik eğitim semineri önceki gün gerçekleşti.

Pazar günü saat 20.00'de Ayvalık Belediyesine ait İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere Uzman Psikolog Kazım Yurdakul konuşmacı olarak katıldı. Psikolog Yurdakul'un 8 yaşındaki kızı Lâl ile katıldığı seminerde, velilere kızı Lâl ile ilgili güncel hayatta yaşadıklarını ve kızını bir baba olarak eğitirken nelere dikkat ettiğini seminere katılan öğrenci velilerine anlattı. Zaman zaman minik kızın da konuşmalara katıldığı, 'Lâl'den Anne ve Babalara Öğütler' adını taşıyan seminere; Yurdakul, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Tümen, Müdür yardımcısı Safiye Korkmazoğlu, AR-GE birimi görevlisi Mustafa Kurtuluş ve yaklaşık 50 veli hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Ebeveynlerin, çocuklarına yaklaşımların ve çocuk ile iletişim kurmanın öneminin vurgulandığı seminerde, minik Lâl'in 'Her şeyden önce çocuklarınıza saygı duyun' şeklindeki mesajı oldukça çarpıcıydı. Seminerde, anne ve babaların çocuklarına özgüven kazandırmasının önemini vurguladı. Öğrenmeyen çocuğun değil, ona öğretemeyenlerin kendilerindeki eksiklikleri gözden geçirmeleri gerektiğini kaydeden Psikolog Yurdakul, "Aynı şekilde öğrenemeyen öğrenci olamaz. Öğretemeyen öğretmen vardır. Öğretemeyen ebeveynler vardır. Çocuk derslerinde başarısız olmuşsa, bu onun suçu değildir. 'Çocuğuma ne öğretiyorum?' sorusunu anne ve babalar kendilerine sormalıdır" dedi.

"ÖĞRENCİLERİN KARNELERİNDE SOL TARAF DEĞİL SAĞ TARAFINDAKİ NOTLAR ÖNEMLİDİR"

Ebeveynlerin çocukların üzerinde baskı kurarak bir şey elde edemeyeceğini savunan Kazım Yurdakul, ebeveynlerin dönem sonlarında öğrencilerinin karnelerinin sol tarafında bulunan derslerdeki başarısından çok karnenin sağ tarafında bulunan davranış notlarının önemli olduğunun altını çizdi.

Reklam
Reklam

Öğrenci velileriyle karşılıklı söyleşi şeklinde geçen seminerde, ünlü sanatçı Erkin Koray'ın kızının hiçbir okulda eğitim görmediğini ve Koray'ın kızına okuma yazma öğrettiğini ve sonrasında da dışarıdan kızının mezun olmasını sağladığına dikkat çeken Yurdakul, velilerin çocuklarını eğitirken ödül ve ceza sistemini getirmelerini tavsiye etti. Ebeveynlerin yasaklarının çocukta ikiyüzlülüğü beraberinde getirdiğini savunan Uzman Psikolog Kazım Yurdakul, anne ve babaların çocuklarının buluğ çağında özellikle cinsellik konusunda tabuları bir yana bırakmaları gerektiğini vurguladı.

Ebeveynlerin çocuklarıyla cinselliği utanıp, sıkılmadan konuşmaları ve öğretici konumunda olmaları gerektiğini kaydeden Yurdakul, "Eğer anne ve babalar bunu yapmazlarsa çocuk bu bilgileri olmadık kaynaklardan yalan yanlış edinerek, sonu sapkınlıklara varan bir çıkmaza gidebilecektir. Bu yüzden çocuklarınızla cinselliği konuşmaktan çekinmeyin" önerisinde bulundu.

4+4+4 EĞİTİM MODELİNİ DE DEĞERLENDİRDİ

Bir velinin kendisine yönelttiği soru üzerine, Milli Eğitimde 4+4+4 modelinin siyasallaştırıldığını kaydeden Yurdakul, "Aslında Milli Eğitimimizde nicelik, nitelik ve kalite adına da Milli Eğitim Bakanlığı bu sistemle birçok yenilik yapacaktır. Bunların en başında da özellikle öğretmenlerin modern yöntemlerle, öğrencileri dikleştirerek, özgürleştirerek verecekleri eğitimler yönünde eğitilmelerinin önünü açacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı bu anlamda birçok konuda dev aksaklıkları bulunan eski sisteme ciddi neşter vurması gerekiyordu. Bu bağlamda siyasi düşünmeden sadece bir eğitici olarak Avrupa'dan gelen 4+4+4 sisteminin niteliği çerçevesinden konuya bakıldığında bu sistemin Milli Eğitim Bakanlığı'nın ülkemizdeki eğitim sistemine vurduğu çok ciddi bir neşter olduğunu düşünebiliriz" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: