Ayvalık’ta Yeni Hastanenin Temel Çalışmaları Başladı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, uzun bir süredir proje hazırlıkları süren Cennet Tepesinde yapılacak olan Yeni Devlet...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, uzun bir süredir proje hazırlıkları süren Cennet Tepesinde yapılacak olan Yeni Devlet Hastanesi’nin zemin etüt çalışmalarının ardından temelinin yapım çalışmalarına başlanıldı.

Ayvalık’ta henüz temelinin kazılmaya başlanıldığı gözlenen Yeni Devlet Hastanesi inşaatının yükleniciliğini üstlenen Gür Yapı İnşaat Firması tarafından 500 gün içinde anahtar teslimi yapılmasının taahhüt edildiği hastane binasının hedeflenenden daha kısa süre olan 1 yıl içinde tamamlanmasına çalışıldığı kaydedildi. Yüklenici firmanın yetkilisi Tahsin Zengin’in verdiği bilgilere göre; bu hafta içinde temel inşaatının başlanacağı Yeni Hastane binasının yükseleceği alanın kayalık arazi olması nedeniyle hafta 2 kez dinamitle patlatma yapılarak arazideki kayaların kırılmaya çalışıldığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Hastane inşaatında Ayvalık’tan işçi çalıştırmak istediklerini ancak, yoğun çabalarına rağmen şantiyede çalışacak personel bulabilmekte zorlandıklarını kaydeden Tahsin Zengin, hastane inşaatının hafriyat çalışmalarını ise Ayvalıklı bir firmanın yürüttüğünün altını çizdi.

“1 YIL İÇİNDE İNŞAATI TAMAMLADIKTAN SONRA EN KISA SÜREDE HASTANEMİZİ HALKIMIZIN HİZMETİNE SOKMAYI AMAÇLIYORUZ”

Öte yandan, Ayvalık’ın yeni ve modern hastanesinin bölgenin en donanımlı sağlık kuruluşu olacağını vurgulayan AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Melih Çakırca da, uzun zamandır Cennet Tepesinde söz konusu hastanenin inşa edilebilmesi için yoğun bir enerji harcadıklarını hatırlattı. Partisinin Balıkesir Milletvekilleriyle birlikte Ankara-Ayvalık arasında adeta mekik dokuduklarının altını çizen Çakırca, yaklaşık 150 yatak kapasiteli hastanede gerek tıbbi donanımların yanı sıra branşlarında uzman hekimlerin görev yapacağı örnek bir kadro ile faaliyet göstereceğini müjdeleyerek, Ayvalık’ın, Edremit Körfezinde örnek bir hastaneye kavuşturulacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

AK Parti hükümeti olarak sağlık alanında yapmış oldukları reformlara işaret eden Melih Çakırca, “Bizim amacımız halka hizmet. Halka hizmetin; Hak’ka hizmet olduğuna inanan bir anlayışla hareket ediyoruz. Bu yüzden de bir yandan mevcut devlet hastanemizin eksikliklerini gidermeye çalışıp, uzman doktor eksikliklerini tamamlamak için uğraşırken, bir yandan da ilçemize kazandırmaya çalıştığımız Yeni Devlet Hastanemizin kusursuz olabilmesi için çaba gösteriyoruz. Allah nasip ederse temelinin atılmasının ardından bir yıl gibi kısa sürede hastanemizin inşaatının tamamlanmasını sağlayıp, sonrasında da en kısa zamanda Yeni Ayvalık Devlet Hastanesi’ni halkımızın hizmetine sunabilmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: