Ayvalık'taki Kursiyerler Belgelerine Kavuştu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Kaymakam Nihat Nalbant'ın talimatlarıyla, Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğü bünyesinde ilçe merkezi,...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Kaymakam Nihat Nalbant'ın talimatlarıyla, Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğü bünyesinde ilçe merkezi, beldeler ve köylerde yetişkinlere yönelik açılan okuma yazma kurslarında başarılı olanlara kurs sonundaki belge dağıtımları sürüyor.

Önceki gün Ayvalık HEM tarafından ilçe merkezindeki İstiklal İlköğretim Okulu'nda açılan okuma yazma kurslarında başarılı olanlara düzenlenen bir törenle belgeleri verildi. İstiklal İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törende; Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Tümen, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nurbin Kolsuz, HEM Müdür Yardımcısı Songül İde Yolver, Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Emin Cansever, Hamdibey Mahallesi Muhtarı Öznur Kavalalı, Okul Müdürü Mehmet Ali Büyüktaş, Müdür Yardımcısı Suat Süslü, kurs öğretmenleri İlhan Özsaray, Ali Budak ve belge almaya hak kazanan 40 kursiyer ile kursiyerlerin yakınları hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın bir ağızdan söylenmesinin ardından Ayvalık Sakarya İlköğretim Okulu bünyesindeki halk oyunları ekibi gösteri yaptığı törende konuşan Ayvalık HEM Müdürü Nurbin Kolsuz, geçen yıl başlattıkları okuma-yazma kursları kapsamında, yine İstiklal İlköğretim okulunda açılan kursa katılan ve okuma yazma öğrenen 98 yaşındaki Hanife Nine'nin kendisini gördüğünde boynuna sarıldığını ve artık cadde ve sokaklardaki tabelaları okuyabilmenin mutluluğunu paylaştığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Kendileri için en önemli sonucun bu olduğunu kaydeden Kolsuz, "Sayın Kaymakamımız Nihat Nalbant'ın da her fırsatta dile getirdiği gibi, okuma yazma bilmediği için adeta gözleri kapalı olan vatandaşlarımızın, müdürlüğümüz bünyesinde açtığımız kurslarda okuma yazma öğrenmelerini sağlayarak, kapalı olan bu gözlerini açabilmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu. Okuma yazma öğrenmenin heyecanının adeta gözlerinden belli olan kursiyerlerden Emine Buz, okuma yazma öğrenmekle dünyasının değiştiğini ve artık kendisine güveninin daha da arttığını belirterek, HEM bünyesinde açılacak olan 2. Kademe Okuma yazma kurslarına da katılabilmek için sabırsızlandığının altını çizdi.

Kursiyerlerden Sibel Yıldız ise, geçmişte İstanbul'a gitmek isterken, okuma yazma bilmediği için Ankara otobüsüne bindiğini kaydederek, "Artık okuma yazma biliyorum. Bundan sonra İstanbul diye Ankara otobüsüne binmeyeceğim" sözleri, törene katılanlarca coşkulu alkışlarla karşılandığı gözlendi. Törende konuşan Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tümen, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilçede açılan her türlü okuma yazma kursuna tam destek verdiklerini vurgulayarak, "Sayın Kaymakamımız Nihat Nalbant'ın milli eğitime verdiği destek, her geçen gün bizleri daha da ileri götürmektedir. Sayın Kaymakamımızın özellikle ilçe genelindeki okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza yönelik hassasiyeti takdire şayandır" dedi.

Reklam
Reklam

KAYMAKAM NALBANT ÇOK MUTLU

Törende konuşan Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant ise, İstiklal İlköğretim Okulundaki kursiyerlerin başarısının yanı sıra kurslara katılımın daha da artması nedeniyle büyük bir mutluluk yaşadığının altını çizerek, "Bu mutluluğu bana tattıran siz değerli kursiyerlerimize ve bu kursların açılması, kurslarda emek harcayan HEM yöneticilerine, kurs öğretmenlerine ve mahalle muhtarlarına teşekkür ederim" dedi.

98 yaşındaki Hanife ninenin Ayvalık HEM Müdürü Nurbin Kolsuz'u sokakta görüp, boynuna sarıldığı gibi, kursiyerlerinde okuma yazmayı öğrendikten sonra, HEM Müdürü Nurbin Kolsuz'u cadde ve sokakta gördüğünde aynı şeyi yapacağından emin olduğunu belirten Kaymakam Nalbant, "Okuma yazma öğrenen vatandaşlarımızın bakan gözleri açıldı. Eminim bundan sonra hayata bakarken, hayatın güzelliklerini daha net görebileceksiniz. Tıpkı 98 yaşındaki Hanife nine gibi türlü nedenlerle okuma yazma öğrenemeyenlerin Hanife ninenin yaşına gelmeyi beklemeden bir an önce okuma yazma öğrenmesi gerekiyor. Ama öncelikle ve öncelikle okul çağına gelen çocuklarınızı mutlaka ihmal etmeden okula gönderin" diyerek, okuma yazma öğrenen kursiyerlerin yaşadıkları bu güzel duyguları; komşuları, tanıdıkları ve dostları arasında okuma yazma bilmeyen vatandaşlara anlatmalarını isteyerek, onlarında bu okuma yazma kurslarına katılabilmelerini sağlamalarını istedi. Konuşmaların ardından kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere belgeleri dağıtılmasının ardından tören sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: