Ayvalık'taki Orman Yangını

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde çıkan orman yangınında 50 hektar zeytinlik ve makilik alan kül oldu. Yangın,...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde çıkan orman yangınında 50 hektar zeytinlik ve makilik alan kül oldu. Yangın, 11 saatin ardından sabah saatlerinde kontrol altına alındı.

Türkiye’nin en büyük doğal SİT alanlarından biri olarak kabul edilen Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın Pateriça mevkiinde, dün gece saat 22.30 sıralarında çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Piknikçilerin mangal ateşini iyi söndürmeden bölgeyi terk etmesinden kaynaklanmış olabileceği düşünülen yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek yeşil örtüyü kara örtüye çevirdi.

Reklam
Reklam

Bölgeye Edremit, Akçay, Altınoluk, Burhaniye, Havran, Gömeç, Küçükköy, Altınova ve Balıkesir'den gelen 20'den fazla 20 arazöz, iş makinesi ve yer ekiplerinin yanı sıra sabah saatlerinden itibaren havadan helikopterle müdahale edildi. Söndürme çalışmalarında, Ayvalık Emniyet Müdürü Kemal Hüçyılmaç öncülüğündeki polis ekipleri de görev aldı.

Alevler, eski DYP genel başkanlarından Hüsamettin Cindoruk’un yazlığının da bulunduğu Parlamanterler Sitesi’ne yakın ormanlık alana 10 metre kala kontrol alınabildi.

Yangının Akbank Genel Müdürü ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer’in sahibi olduğu Ayışığı Manastır’ının çok yakınında başladığı öğrenilirken, Pateriça’da Birinci köy olarak isimlendirilen bölgedeki meralar ve yerleşim yerlerinin de yangın tehlikesi sebebiyle kısa sürede boşaltıldığı öğrenildi.

Ayvalık Kaymakam Vekili Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz, aşırı rüzgara rağmen ekiplerin başarılı müdahalesi ile yangının ormanlık alana sıçramadan söndürülmesinin ve can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz