Aza sormuşlar: "nereye?", "çoğun yanına" demiş ne demek? Aza sormuşlar: "nereye?", "çoğun yanına" demiş TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller ve deyimler tek bir kelimeden oluşabilecekleri gibi iki ayrı kelimeden de oluşabilirler. Hatta kimi zaman ikiden daha fazla kelime içeren sözcük öbekleri halinde görülürler. Bu ifadeler, tıpkı atasözleri gibi kısa, açıklayıcı sözlerdir. Ancak atasözleri gibi net olmayıp mecaz içerebilirler. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, anlatımı güçlendiren ve dili zenginleştiren araçlardır. Aza sormuşlar: "nereye?", "çoğun yanına" demiş ifadesi de bu zenginliklerden biridir. Aza sormuşlar: "nereye?", "çoğun yanına" demiş ne demektir?

Atasözleri, genellikle kısa cümlelerdir. Bir anlam yoğunluğu vardır ve öğüt verirler. Deyimler ve birleşik fiiller ise, öğüt verme amacı gütmezler. Ancak tıpkı atasözleri gibi bir anlam yoğunluğu içerirler. Bu kelime grupları, belirli durumlarda çarpıcı anlamlarından yararlanmak üzere kullanılırlar. Aza sormuşlar: "nereye?", "çoğun yanına" demiş ifadesi de böyle bir kullanıma sahiptir. Aza sormuşlar: "nereye?", "çoğun yanına" demiş ne anlama gelir?

Aza sormuşlar: "nereye?", "çoğun yanına" demiş Ne Demek? Aza sormuşlar: "nereye?", "çoğun yanına" demiş TDK sözlük anlamı nedir?

  • Aza sormuşlar: "nereye?", "çoğun yanına" demiş TDK sözlüğe göre 1 farklı anlama sahiptir.
Reklam
Reklam

Aza sormuşlar: "nereye?", "çoğun yanına" demiş TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. küçük kazançların bile hep varlıklı kimselere düştüğü inancını belirten bir söz

Aza sormuşlar: "nereye?", "çoğun yanına" demiş ile Kurulan Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

az ateş çok odunu yakar az bulmak az buz olmamak
az değil az gelmek az görmek
az günün adamı olmamak az kaldı (veya kalsın) az kaz, uz kaz, boyunca kaz
az olsun, uz olsun az söyle, çok dinle az tamah çok ziyan getirir
az veren candan, çok veren maldan az yiyen çok uyur, çok yiyen güç uyur aza çoğa bakmamak
aza kanaat etmeyen çoğu hiç bulamaz azı çoğa saymak (veya tutmak)
Anahtar Kelimeler: