Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Bağırov, Kayseri'de

KAYSERİ (AA) -   Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faig Bağırov, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ve Kayseri Ticaret Odası (KTO) Mahmut Hiçyılmaz'ı makamında ziyaret etti.

KAYSERİ Mahmut Hiçyılmaz'ı makamında ziyaret etti. Bir dizi toplantı ve programa katılmak üzere Kayseri'de bulunan Azerbaycan Büyükelçisi Bağırov, ilk olarak Özhaseki'yi ziyaret etti. Bağırov, Kayseri programı çerçevesinde Özhaseki ile bir süre görüştü. Kayseri'ye ilk kez geldiğinin altını çizen Büyükelçi Bağırov, "Kayseri'de çok güzel, huzurlu bir ortam var. Bu ortamı sağlamada belediye başkanı olarak sizin rolünüz çok büyük. Kayseri'nin inkişafında büyük adımlar atılmış. Azerbaycan'dan bir şehir ile Kayseri'yi kardeş şehir yapma arzusundayız. Bu konuda sizlerden destek istiyoruz. Kardeş şehir ilişkilerinin dostane ilişkilerin daha da gelişmesine vesile olacaktır" dedi. Azerbaycanlılıarın gurbetteki kardeşlerimiz olduğunu ifade eden Özhaseki, "Bu olumlu bakışa rağmen kardeş şehir ilişkilerinin kurulması noktasında çok geç kaldık. Bu ilişkilerin biran önce kurulması ve karşılıklı ziyaretlerin, ticaretin artması lazım. İnşallah bu ziyaret bu ilişkilerin kurulmasına vesile olur" sözlerine ekledi. Ziyarettin sonunda Başkan Özhaseki, konuk büyükelçiye üzeri Türk motifleri ile süslenmiş el yapımı bir sürahi hediye ederken Bağırov ise Özhaseki'ye Azerbaycan halısı hediye etti. Kayseri Ticaret Odasını ziyaret eden Bağırov burada da Hiçyılmaz'a Türkiye ile Azerbaycan ilişkilerinin daha da geliştirilmesi ve yeni yatırımların yaplıması noktasında destek olmalarını istedi. Kardeş ticaret odalarının yapılarak dış ticaret ilişkilerinin daha da geliştirileceğinin altını çizen Hiçyılmaz, şöyle devam etti: "Kardeş şehirlerin yanı sıra kardeş odalarda olmalı. İlişkilerin daha da üst düzeye ulaşması için Azerbaycan'ın Türkiye'deki işadamlarına uygulanan vizeyi kaldırması gerekir. Diğer ülkelerle vizeyi kaldırıyoruz fakat Azerbaycanla kaldıramıyoruz bunu hala anlayamıyorum. Kaldırıldığı noktada ticaret daha canlı olacaktır. Özellikle işadamlarına vize kaldırılmalı ki gitmeler gelmeler artsın ticaret gelişsin. O bakımdan vizenin kaldırılması gerek." Bağırov ise vizenin kaldırılması olayıyla ilgili ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Ziyaret sonrası Hiçyılmaz, Bağırov'a Kayseri Ticaret Odası logolu porselen bir tabak hediye etti. Bağırov da Hiçyılmaz'a Azerbaycan'ı anlatan kitap hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: