Azerbaycan ekibi: Var gücümüzle kardeşlerimize yardım edeceğiz

Türkiye’ye gelen ilk yabancı yardım ekibi olan Azerbaycan kurtarma ekibi Erciş’teki kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.Şehir merkezinde...

Türkiye’ye gelen ilk yabancı yardım ekibi olan Azerbaycan kurtarma ekibi Erciş’teki kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.
Şehir merkezinde gruplar halinde değişik enkaz noktalarında çalışmalarını sürdüren Azerbaycan ekibi enkazlarda insanları canlı veya cansız çıkarma gayretinde.
Enkaz çalışmaları öncesinde gruptaki arkadaşlarıyla bir değerlendirme yapan Azeri Kurtarma Grubu başkan Maharet Süleymanzade ise arkadaşlarını yapacakları çalışmalar konusunda yönlendiriyor.
Van Yolu üzerinde diğer kurtarma ekipleri ile çalışmalarını sürdüren Azeri ekip mensupları enkazlarda var güçleriyle çalışıyor.
Azeri kurtarma grubu başkanı Süleymanzade “Geldiğimiz günden beri aralıksız çalışıyoruz. Şimdiye kadar dört kişi çıkardık. Şu anda da bir çocuk ve annesini çıkarmaya çalışıyoruz. Burada bulunmaktan memnununuz. Gücümüz ölçüsünde kardeşlerimize yardım edeceğiz. İnşallah enkazlarda canlı insanlar çıkar. Bize ne kadar ihtiyaç duyulursa o kadar kalacağız. Hemen gitme niyetimiz yok.” diye duygularını dile getirdi.
Türkiye’ye gelen Azerbaycan ekibi 10’nu sağ olmak üzere toplam 40 dolayında kişiyi enkaz altında çıkardı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz