Azerbaycan Iğdır Konsolosu Aliyev’den Asimder’e Ziyaret

Azerbaycan'ın Iğdır Konsolosu Asiman Aliyev’den, Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER)’e ziyaret etti.Azerbaycan Kars...

Azerbaycan'ın Iğdır Konsolosu Asiman Aliyev’den, Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER)’e ziyaret etti.

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğuna bağlı olan, Iğdır Konsolosu Rafik Rüstemoğlu’nun görev süresinin tamamlanmasının ardından, yerine Azerbaycan Kars Başkonsolosluğunda görevli Kars Başkonsolos Yardımcısı Asiman Aliyev atandı. Rafik Rüstemoğlu ve Azerbaycan Iğdır Konsolsu Asiman Aliyev kapıda karşılayan ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey, derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Burada bir açıklama yapan Iğdır Konsolosu Rafik Rüastemov, görev yaptığıüç yıl içersinde ASİMDER yönetim ve üyeleri kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını ve Azerbaycan davasında hep Azerbaycan’ın yanında olduklarına vurgu yaptı. Rüastemov, “Türkiye ve Iğdır’da bizleri kendi evimizde hissettirmiş ve yabancılık çektirmemişlerdir. Bundan sonraki çalışmalarında Bakü’de bir dostlarının olduğunu unutmamalarını burada önemle belirtmek istiyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Yeni atanan Iğdır Konsolsu Asiman Aliyev ise, ASİMDER'in yapmış olduğu çalışmaları takdirle karşıladığını söyledi. Bu derneğin yapmış olduğu faaliyetlerin hem Azerbaycan hem de Türkiye için büyük önem teşkil ettiğini ifade eden Aliyev, “Dernek isminde de söylenildiği gibi Ermenilerin bu asılsız yalanlarının ortaya çıkarılmasında yapmış olduğunuz eylemliklerden dolayı sizleri kutluyorum ve her türlü haklı çalışmalarınızı destekliyorum. Ermeniler Azerbaycan'ın yüzde 20 topraklarını işgal etmiş, burada katliamlar yapmıştır. Derneğiniz, bu Azerbaycan topraklarının işgal davasında her zaman yanında olmuş ve Ermenilerin, Türkiye'de asılsız toprak taleplerini açığa çıkarmasında ve asılsız soykırım yalanlarını kamuoyunda paylaşılması konusunda çok etkili rol oynamıştır” dedi.

ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey ise, Azerbaycan davasının kendi davaları olduğunu ifade ederek, “Azerbaycan'ın acısı bizim acımızdır. Biz dernek olarak Ermeni diasporasının dünya kamuoyunun gözlerini boyama ve yalan politikasına karşın verdiğimiz mücadele yanında, gerek burada gerek Azerbaycan'da Ermenilerin yapmış olduğu katliamları da açığa çıkarmak için faaliyetler yürütmekteyiz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: