Azerbaycan İş Merkezi esnafından belediyeye tepki -Yıkılması kararlaştırılan iş merkezinde faaliyet gösteren esnaf,belediyeden kendilerine yeni yer göstermesi talebinde bulundu

Sivas'ta yıkılması kararlaştırılan Azerbaycan İş Merkezi'nde faaliyet gösteren esnaf, kendilerine yeni yer gösterilmediği gerekçesiyle belediyeye tepki gösterdi.

Sivas'ta yıkılması kararlaştırılan Azerbaycan İş Merkezi'nde faaliyet gösteren esnaf, kendilerine yeni yer gösterilmediği gerekçesiyle belediyeye tepki gösterdi.

Çoğunluğu mezatçılardan oluşan esnaf, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Sivas Belediyesi tarafından encümen kararıyla yıkılması kararlaştırılan iş merkezinde dükkanı bulunan esnaflar adına konuşan Turgut Ertuğ, kendilerine yeni bir yer gösterilmemesine tepki göstererek, "Bahse konu iş merkezinde en az 20 esnaf bulunmakta. Bunların ortalama 5'er nüfusu olduğunu düşünürsek 100 kişi buradan sebeplenmekte, ekmeğini buradan kazanmaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

Kendilerine yeni yer gösterilmesini talep eden Ertuğ, şöyle konuştu:

"Tek isteğimiz ekmek kapımızın kapatılmaması, yeni yer gösterilmesidir. Aksi halde bu durumu önce yargıya daha sonra da sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve İçişleri Bakanlığı ile ilgili devlet bakanlıklarımıza ailece toplanıp müracaat ederek ileteceğiz. İş yerlerimizin elimizden alındığını kapı önüne konularak aç bırakıldığımızı arz edeceğiz."

Grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı. Bu arada, belediyenin de bu konuyla ilgili yarın detaylı bir açıklama yapacağı belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: