Azerbaycan Milli Meclisi Üyesi Paşeyova'ya Giresun'da Hemşehrilik Beratı Verildi

GİRESUN (AA) - Azerbaycan Milli Meclisi Üyesi Ganire Paşeyova'ya, Giresun Belediye Meclisince fahri hemşehrilik beratı verildi.

Azerbaycan Milli Meclisi Üyesi Ganire Paşeyova'ya, Giresun Belediye Meclisince fahri hemşehrilik beratı verildi. Bir otelde düzenlenen fahri hemşehrilik beratı takdim töreninde konuşan Paşeyova, Türkiye'yi her zaman vatan bildiğini söyledi. Azerbaycan'ı ne kadar sevdiyse Türkiye'yi de o kadar sevdiğini ifade eden Paşeyova, "İki ülkeyi hiç bir zaman ayırmadım. Giresun'da yürüdüğümde sanki Azerbaycan'da yürüyor gibi oluyorum. Giresun'un çok büyük bir ruhu var. Ben o ruhla Giresun'u çok sevdim. Buraya gelirken heyetimi de getirdim, Giresun ile daha çok çalışmak lazım" dedi. Belediye Başkanı Kerim Aksu ise Azerbaycan ve Türkiye'nin tek millet, iki devlet olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Azerbaycan'ı bir süre önce ziyaret ettim. Bizim onlardan, onların da bizden bir farkı yok. Oraya gittiğimde sanki Türkiye'nin başka bir şehrine gitmiş gibi oldum, yabancılık çekmedim. Paşeyove Azerbaycan'a ve Türklere büyük katkı yapmış bir insan. Paşeyova'nın bizimle ilgili 'Bir dost ile sevdim seni Giresun' kitabını okurken de gerçekten çok duygulandım." Tören, Giresun Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Vasıf Hasanoğlu'nun piyano resitali ve Azerbaycan ile Türkiye'ye ait türkülerin söylenmesinin ardından sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: