Azerbaycan muhalefeti meydanlarda

BAKÜ (İHA) - Azerbaycan'da önde gelen muhalefet partilerinin oluşturduğu Azadlık, Yeni Siyaset, Liberal Birlik Bloklarının "seçim sonuçlarının iptali" talebiyle yaptığı mitinge 20 bini aşkın gösterici katıldı.

Galebe Meydanı'ndaki mitingde, "İstifa, Seçim sahtekarlığına son, Sahte seçim sonuçları tanınmasın, çadırlar meydana" gibi sloganlar atıldı. Bugünkü mitingde, daha önceki mitinkilerden farklı olarak parti bayraklarının olmaması, sadece Azerbaycan ve turuncu bayrakların meydana çıkarılması dikkat çekti. Mitingde ilk konuşma yapan Musavat Partisi Genel Başkanı İsa Gamber, "Her zaman olduğu gibi seçimlere yine hile karıştı, sizlerin oyları çalındı, halkın zaferi çalındı. Yine bu seçimde hükümet hırsızlık yaptı. Bu olayları daha önceki seçimlerde de yaşamıştık fakat yaşamadığımız bir olay da var, bu da muhalefetin biraraya gelip, yapılan seçimlerin sonuçlarına itiraz etmesidir. Biz daha önce seçimler sonrası hükümet tarafından yapılan karmaşaların da önünü aldık. Bu defa onlar ortalığı karıştıramadılar, çünkü biz bir araya gelip, sivil şekilde protesto kararları aldık, biz gelecekte de protestolarımızı devam ettireceğiz, hiçbir provokasyona uymayın, protestolarınızı sivil şekilde devam ettirin" dedi. Daha sonra konuşma yapan Azerbaycan Halk Cephesi Partisi Genel Başkanı Ali Kerimli, "Hükümet bizim protestolarımızın geçici olduğunu düşünüyor, onlar bizden bu rezaleti unutmamızı istiyor. Lütfen gelin bu rezaletle barışmayalım. Sevgili milletim, barışma bu haksızlıkla, barışma rüşvetle, barışma bu katillerle, sen iyisine layıksın" diye konuştu. Mitingi yöneten Gurban Memmedov da yaptığı konuşmada, "Gerektiği zaman kan dökeceğiz, çadırları meydanlara da çıkacağız, fakat siz sabredin, zamanı gelince oda olacak" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Muhalefetin bu günkü mitingi de olaysız şekilde tamamlandı, sıradaki mitingin 23 Kasım'da yapılacağı da mitingde liderler tarafından halka duyuruldu.