Azerbaycan üçlü görüşmeye olumlu

Ankara (AA)- Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile telefonda görüştü. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, Babacan'ın Memmedyarov'u telefonla arayarak Kafkaslar'daki son durum hakkında görüş alışverişinde bulunduğunu bildirdi.

Görüşmede Babacan'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Erivan ziyareti ve kendisinin Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbantyan ile temaslarına ilişkin bilgi verdiğini ve izlenimlerini aktardığını kaydeden Özügergin, Babacan'ın ayrıca Türkiye'nin her zaman Azerbaycan'ın destekçisi olacağını tekrarladığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Özügergin, iki Bakanın temaslara BM Genel Kurul çalışmaları çerçevesinde New York'ta devam edilmesi hususunda mutabık kaldıklarını belirterek, Türk, Ermeni ve Azeri dışişleri bakanlarının olası üçlü görüşmesi hakkında Azeri Bakanın olumlu bir tutum sergilediğini ve konunun değerlendirilmesine devam edileceğini bildirdi.
Bu arada, Dışişleri Bakanı Babacan'ın İsviçre'ye daha önce öngörüldüğü gibi bugün değil, yarın sabah gideceği öğrenildi.