Azerbaycan'da hükümet karşıtı gösteri

BAKÜ (İHA) - Azerbaycan'ın başşehri Bakü'deki 30 bin kadar gösterici düzenlenen bir mitingte, ülkede rejim değişikliği isteyerek parlamento seçimlerinin yenilenmesi çağrısında bulundu.

Ukrayna benzeri barışçı bir devrim çağrısında bulunan protestocuların arasında bulunan muhalefet lideri İsa Gamber, kalabalığa yaptığı konuşmada, "Hedefimize doğru gideceğiz ve rejimi değiştireceğiz" dedi.

Çoğu portakal renginde elbiseler giyen portakal renginde bayraklar taşıyan protestocu geçen sene Ukrayna'da meydana gelen "portakal devrimini" hatırlattılar. Gösteriye katılanlar İlham Aliyev yönetimine yönelik "Gidin" sloganları attılar.

Reklam
Reklam

Bakü'deki meydanda daha önce yapılan 2 muhalefet gösterisinde ancak 20 bin kadar kişi toplanabilmişti. 6 Kasım'da yapılan parlamento seçimlerinde Demokratik Cephe adı ile bir araya gelen muhalefet sadece 10 sandalye kazanabilmiş ve seçimlerde yaygın yolsuzluk yapıldığını ileri sürerek seçim sonuçlarını kabul etmemişti.

Gamber, "Bu seçimleri muhalefet kazandı. Halk kazandı" dedi. Protesto gösterisine katılanlardan 24 yaşındaki Shamhi Gahramanov, "Bu diktatör rejimin yıkılması için her protestoya katılıyorum. Bu hükümet gitmeli, seçimler iptal edilmedi" şeklinde konuştu.