Azerbaycanlı Gelinin 23 Nisan Geleneği

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bir eczacıyla evlenen Azerbaycan asıllı Solmaz Karakurt, 12 yıldır mahallesinde yaşayan çocuklara...

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bir eczacıyla evlenen Azerbaycan asıllı Solmaz Karakurt, 12 yıldır mahallesinde yaşayan çocuklara 23 Nisan'da yemek verip, hediyeler dağıtıyor.

Mustafa Karakurt ile evlendikten sonra Kahta'ya yerleşen Azeri Solmaz Karakurt, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 12 yıldır çocuklara yemek verip, çeşitli oyuncaklar dağıtıyor. Bunu bir gelenek haline getiren Solmaz Karakurt, çocuklara verdiği önemin yanında 23 Nisan duygusunu da en ulvi duygularla yaşadığını ifade etti. 13 yıldır Kahta'da olduğunu, 12 yıldır çocuklara sürekli yemek ve çeşitli hediyeler verdiğini ifade eden Karakurt, "Ben Azerbaycan vatandaşıyım. Evlenerek buraya geldim. Kahta'daki ortam, çocukların durumu, Güneydoğu'nun durumu beni çok üzüyordu. Düşündüm ki çocuklara her sene 23 Nisan'da bir yemek vereyim, onları mutlu edeyim. Bu arada benim çocuklarım da mutlu oluyor, onlarla kaynaşıyor. Çocukların fakiri zengini olmaz. Bence bütün çocuklara aynı davranılmalıdır. Çocuklar bizim geleceğimizdir. Çocuklar bu arada kaynaşıyorlar, birbirleriyle arkadaşlık kuruyorlar. Bunun bir geleceği var. Bir gün bir araya geldiklerinde biz bir yerde oturduk, yemek yedik diyecekler.

Reklam
Reklam

İnsanın çocukluk yılları asla unutulmaz. Bu hatıralar asla unutulmaz. Çocuklar, dünya hep kötüdür diye bilmesinler. Dünyada iyi insanlar da vardır, iyilikler de vardır. Hep kötülük yoktur. İyiliği, iyi niyeti, iyi davranışı onlara aşılamamız gerekiyor. Bunu biz büyükler yapmazsak çocuklar ne alacak, ne öğrenecek bizden. Çocukları bir araya getirmek, mutlu etmek bizim görevimiz. Bu da beni çok mutlu ediyor. Hayatta yaptığım belki en büyük iyilik bu. En güzel şey budur" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz