Azeri Gazeteciler, Erzurum’un Tarihi Yapılarına Hayran Kaldı

Bayburt’ta düzenlenen Dede Korkut Şenlikleri’ne katılmak ve bölgedeki turizm potansiyelini görmek için Kuzeydoğu Kalkınma Ajansı...

Bayburt’ta düzenlenen Dede Korkut Şenlikleri’ne katılmak ve bölgedeki turizm potansiyelini görmek için Kuzeydoğu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından Türkiye’ye davet edilen Azerbaycanlı gazeteciler programlarının son gününde Erzurum’daki tarihi ve turistik yerleri gezdi.

28 Azeri gazeteci, KUDAKA ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen toplantıda yerel ve yaygın basının temsilcileri ile bir araya geldi. Gazeteciler Türkiye’ye ilişkin gözlemlerini ve değerlendirmelerini sundu. Gün içerisinde Erzurum’u gezdiklerini aktaran Azeri gazeteciler, tarihi yapıların büyüleyici olduğunu söyledi. Azerbaycan ile Türkiye’nin ortak kültürleri paylaştığını ifade eden gazeteciler, 2 ülkenin birbirlerini daha yakından tanımak için ortak organizasyonlar yapması gerektiğine dikkat çekti.

Reklam
Reklam

KUDAKA Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen, toplantının açılışında yaptığı konuşmada bölgenin kültür ve tarih mirası, macera ve doğa sporları, ekoturizm ve agroturizm, kongre, fuar etkinlikleri ve kış turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip odluğunu ifade etti. Bu potansiyelin hedef pazar ülkelerde tanıtılması önem arz ettiğine değinen Özmen, “KUDAKA bölgesinin turizm potansiyellerinin ve kış sporları altyapısının ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması, pazarlanması ve bölgenin önemli bir turistik destinasyon haline gelmesi amacıyla tanıtım organizasyonları düzenlemekte, ulusal ve uluslararası pazara erişmek için tur operatörleri ve medya temsilcileri ile işbirliği içerisinde çalışmaktadır.” ifadelerini kullandı. Özmen, “Bu doğrultuda Türk tarihinde önemli bir yere sahip olan ‘Dede Korkut Şenlikleri’ döneminde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Hava Yolları gibi kurumlarla işbirliği yapılarak tarih ve kültür turizmine bilhassa ehemmiyet gösterilen Azerbaycan ve Nahcivan’da faaliyet gösteren basın-medya temsilcisi ve tur operatörlerine yönelik olarak Bölge tanıtım programı yapıldı. “ dedi.

Reklam
Reklam

Programa Bakü ve Nahcivan’dan basın ve medyasında önemli rolü olan AZTV, 1 News, Halk kazetesi, Trend Heber Agentliyi, Yeni Müsavat Mohtesem Azerbaycan, Azerbaycan Gazeteciler Ağı, APA Haber Ajansı, Hazar TV, Kanal 35, Nahçivanın Sesi Radyosu, Nahçivan TV, Şark Kapısı, Naxcıvan Dövlet Televiziyası, Lider TV temsilcileri ile seyahat acenteleri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: