Azeri Turistte Artış Bekleniyor

Azerbaycan tur operatörü Summer Tour Bodrum’dan sonra Dalaman Dış Hatlar Terminali’ne ilk defa haftada iki...

Azerbaycan tur operatörü Summer Tour Bodrum’dan sonra Dalaman Dış Hatlar Terminali’ne ilk defa haftada iki gün uçak seferi koydu. Ege Bölgesi’ne yaklaşık 100 bin turist gönderen Azerbaycan tur operatörü ile Muğla bölgesine en az 70 bin Azeri turistin gelmesi hedefleniyor.

Azerbaycan’da 4-6 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Bakü Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı AİTF-2013’e katılan Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer ve ATM Dalaman Dış Hatlar Genel Müdürü Hamdi Güvenç, Summer Tour Genel Direktörü Mahir Ahmedov ile gerçekleştirdikleri toplantıda, Dalaman’a ilk defa haftada iki uçak seferi düzenleneceğini açıkladılar. Summer Tour’un Ege Bölgesi’ne yılda yaklaşık 100 bin turisti taşıdığını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, “Azerbaycan Türkiye’nin kardeş ve dost bir ülkesi. 4-6 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Bakü Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında olumlu gelişmeler yaşandı. Özellikle Ege Bölgesi ve Muğla adına Azeri turist beklentilerimizi önümüzdeki yıllarda fazlası ile bizi ümitlendirdi. Fuar esnasında ATM Dalaman Dış Hatlar Genel Müdürümüz Hamdi Güvenç ile Azerbaycan’ın en büyük tur operatörlerinden Summer Tour’un aynı zamanda sahibi olan Mahir Ahmedov ile görüştük. Summer Tourbölgemizde Bodrum’dan sonra ilk defa Dalaman’a haftada iki gün sefer sözü verdi ve bu yıldan itibaren Dalaman Dış Hatlar Terminaline haftada iki gün Azeri turist iniş yapacak. Bu bir başlangıçtır. Önümüzdeki yıllarda bu sayının artmasını bekliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

AZERİ GAZETECİLER BÖLGEYE DAVET EDİLDİ

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Özer, Muğla’nın tanıtımı için Azerbaycan basınının önde gelen basın kuruluşlarının Muğla’da ağırlanacağını belirterek, “Özellikle Azerbaycan’ın en büyük TV kanalı AZ Tv, Hazer TV ve ATV ile birlikte magazin basınından basın mensuplarını Muğla’da ağırlayarak Muğla’nın tanıtımını Azerbaycan’da daha etkili hale getirmek istiyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: