“azınlık” Giresun’da

Giresun Belediyesi Cumhuriyet Haftası etkinlikleri kapsamında, usta tiyatrocu Levent Kırca "Azınlık" Adlı tiyatro oyununu sahneledi.19...

Giresun Belediyesi Cumhuriyet Haftası etkinlikleri kapsamında, usta tiyatrocu Levent Kırca "Azınlık" Adlı tiyatro oyununu sahneledi.

19 Eylül Spor Salonu'nda Tiyatro sanatçısı Levent Kırca'nın, Aydınlık gazetesindeki yazılarından derleyerek sahneye koyduğu "Azınlık" adlı oyununa Giresunlular büyük ilgi gösterdi. Kırca, siyasi iktidarın kendisini televizyon ekranlarından uzaklaştırmasına karşı oyununu her alanda oynamaya devam ettiğini ve bu anlamda Giresun halkı ile bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Kırca oyununda, Türkiye'de son dönemde yaşanan güncel konuları, siyasi yanlışları ve Cumhuriyet Bayramı'nda vatandaşlara yapılan engellemeleri mizahi bir dille eleştirdi.

Oyunun ardından usta tiyatrocu Levent Kırca burada yaptığı konuşmada, "Çok başarılı, çok çalışkan, Cumhuriyet'imize sahip çıkan, Atatürkçü bir belediye başkanına sahipsiniz. Başkanınıza sahip çıkın" dedi.

Levent Kırca'ya, bir plaket ve fındık takdim eden Başkan Aksu ise, "Bağrından 42. ve 47. alayları ve Atatürk'ün muhafız birliği komutanı Osman Ağa'yı çıkaran bu şehir, dün de Cumhuriyeti'ne sahip çıktığını tüm Türkiye'ye gösterdi. Biz engellemelere, çıkarılan zorluklara rağmen dim dik ayaktayız ve dik duruşumuzu hiç bir zaman bozmayacağız. Ben sergilediğiniz bu cesur oyununuzdan dolayı size ve ekibinize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: