Aziz Babuşcu: Seçimlerde Kapıyı Doğru Açarsak Aydınlık Bir Gelecek Var

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, 2014 yerel seçimlerinin tarihi bir seçim olduğunu söyledi....

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, 2014 yerel seçimlerinin tarihi bir seçim olduğunu söyledi. Babuşcu, “2014 seçimlerine anahtar seçim olarak bakıyoruz. Kapıyı doğru açarsak, aydınlık bir gelecek var. Biz bu farkındalıkla çalışmalarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz.” dedi.

Aziz Babuşcu, İstanbul Suriçi Derneği’nin Topkapı Eresin Otel’de düzenlediği toplantıya katıldı. Toplantıya Babuşcu’nun yanı sıra Suriçi Grubu Derneği Genel Başkanı Nedim Abi, Kutorman Yönetim Kurulu Başkan Vekili Levent Doğan ve çok sayıda davetli katıldı.

Reklam
Reklam

Programda konuşma yapan Aziz Babuşcu, “2014 seçimlerine biz anahtar seçim olarak bakıyoruz. Kapıyı doğru açarsak, aydınlık bir gelecek var. Anahtar kırılırsa üzerinde çok kötü bir tablo demektir. Biz kapıyı doğru açacak olan anahtarı o kapıyı açma iradesini ortaya koyacak donanım, motivasyon ve hazırlık içerisinde 2014’e giriyoruz. 2014 tarihi bir seçimdir. Herhangi bir seçim değildir. 2014 merkez ile çevre arasındaki mücadelenin finalidir. Kapıyı doğru açarsak arkasından gelecek Cumhurbaşkanlığı, muhtemel bir Anayasa referandumu ve genel seçimi başarılı olacaktır. AK Parti’nin oy çıtasını aşağıya düşürecek 1 puanlık sonuç bile siyasi anlamda çok büyük bir sonuç doğuracaktır. Yani oransal bir düşüş ortaya çıkaracağı sonuçları siyasal anlamda çok daha büyük olacaktır biz bunu farkındayız. Biz bu farkındalıkla çalışmalarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

2014 yerel seçimleriyle ilgili yaptıkları çalışmalardan bahseden Babuşcu, “İstanbul’da bu partinin 1 milyon 800 bin üyesi var. Bu üyeler 1 milyon 46 bin hanede oturuyor. Ocak’tan beri üyelerimizin hanelerini ziyaret ediyoruz. Tek tek üyelerimizin kapıların gidip, üyemizi güncelliyoruz. Anların hatırlarını soruyoruz. Bunun sonucunda çok da güzel motivasyonun ortaya çıktığını görüyoruz. Çözüm sürecinde üyelerimizin ne düşündüğü konusunda, kamuoyu çalışması yapıyoruz. Bu ziyaretlerde onlara sorduğumuz sorulardan, ilçe belediyemiz, gerek büyükşehir gerekse hükümete yapıp ettiklerimizle ilgili kanaatlerini de alıyoruz. Ve bu ziyaretlerle İstanbul’da 32 bin 145 sandığın yönetim kurullarını oluşturmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Çözüm süreciyle ilgili de konuşan Babuşcu, şunları söyledi: “Çözüm süreci olarak adlandırdığımız çok tarihi bir süreçten geçiyoruz. Bu ülke insanlarının hangi etnik kökene sahip olursa olsun yüzyıllardır kardeşçe ve ürettiklerini aynı ufka bakan bir medeniyet duyarlılığı içerisinde üretip çoğaltıp başarmış bir milletin fertleri arasında dayanışma ve kardeşliği yeniden tesis etme adına bir gayretin içerisindeyiz. Rabbime hamd olsun ki çok başarılı bir şekilde bu süreç devam ediyor. Bugüne kadar ortaya konan gayret geleceğe dair umutlarımızı, besleyip güçlendiriyor.”

‘İSRAİL ŞİMDİYE KADAR 2 KEZ ÖZÜR DİLEDİ’

Mavi Marmara olayıyla ilgili İsrail’in Türkiye’den özür dilemesine değinen Babuşcu, şunları söyledi: “Mavi Marmara’da 9 insanımızı katleden devlet terörü ile bu tavrı ile bertaraf etme cüretini gösteren İsrail’in bu pervasız tavrı karşısında, onurlu bir duruşu sergileyerek başka bir tarihi fotoğrafa şahitlik ettiğimiz dönemi gördük. İsrail bugüne kadar devlet anlamında özür dilediği çok istisnai iki durum vardır. Bunlar da kendi içerisinde düşünüldüğünde Amerika’nın hücumbotunu batırmak ya da Mısır askerini fiilen öldürmekten dolayı özür diledi. Böyle bir olayda İsrail’in ilk defa özür dilemesini gerektirecek bununla da yetinmeyip tazminatı kabul edecek ve Gazze ablukasını kaldıracak 3 koşulumuzu ortadan kaldıracak şekilde duruş sergiledik.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: