Aziz Kocaoğlu: Liman ne kadar büyürse İzmir'in ticareti o kadar büyür

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Aziz Kocaoğlu, liman ne kadar büyürse İzmir’in ticaretinin de o...

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Aziz Kocaoğlu, liman ne kadar büyürse İzmir’in ticaretinin de o oranda büyüyeceğini söyledi. Limanı mutlaka büyütmek gerektiğini kaydeden Kocaoğlu, körfezin temizlenmesi için ise su sirkülasyonunu sağlayacak kanal açılacağını belirtti.
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Aralık ayı meclis toplantısına konuk olarak katılan İBB Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaptığı konuşmada, belediye olarak kentte yaptıkları çalışmaları anlattı. İzmir'in gelişimi için sanayicilere her zaman destek olduklarını anlatan Kocaoğlu, Aliağa-Menderes raylı sisteminin sadece yolcu taşımacılığına değil kentin dönüşümüne de büyük katkıda bulunduğuna dikkat çekti.

Reklam
Reklam

"METRODA TARİH VERECİK DURUMA GELDİK"
Metro yatırımlarının başlarını en çok ağrıtan konu olduğunu anlatan Kocaoğlu, "Artık takvim verebilecek duruma geldik. Zemin problemi, su problemi buna benzer problemlerin hepsi bitti. Bundan sonra önümüzü çok iyi görüyoruz. Müteahhitten, yüklenicilerinden kaynaklı, elde olmayan nedenler yaşanmazsa Ocak ayında Bornova'da Mart ayında Hatay'daki iki istasyonu açacağız. Haziran Temmuz gibi de Üçkuyular’da olacağız." diye konuştu.
Kocaoğlu, İzmir'e yeni fuar alanı kazandırmayla ilgili 2005 yılında başladıkları çalışmalarının tamamlandığını, 10 Ocak 2012 itibariyle Gaziemir'de 110 bin metrekare kapalı, 30 bin metrekare açık sergi alanının ihale ilanına çıkacaklarını kaydetti.

"KÖRFEZE KANAL"
Kocaoğlu, İzmir için körfezin büyük önem taşıdığını söyledi. Yaptıkları çalışmalar sonucunda körfeze büyük kanaldan hiçbir kirliliğin akmadığını ancak sirkülasyon sıkıntısının olduğunu anlatan Kocaoğlu, şöyle konuştu: "İzmir’de ticaretinin şah damarı liman. Liman ne kadar büyürse İzmir'in ticareti o kadar büyür. İzmir limanının büyütmemiz gerekiyor. Körfezde şu anda sirkülasyon ve derinlik sıkıntısı var. Derinlikten dolayı körfezin devamlı rehabilite edilmesi gerekiyor. DDY ile körfezin rehabilitasyonu için ihaleye çıktık. 5 aya kadar bizim gemilerimiz geliyor. Körfezin kuzeyine su sirkülasyonu için 30–40 metre genişliğinde 6–7 metre derinlikte kanal açılması gerekiyor. Biz gemilerle hem iskele yollarını açacağız, hem kanalı açmak için uğraşacağız."
Kocaoğlu, belediyenin otobüs taşımacılığından para kazanmadığını, İzban ve metro sistemi sayesinde sistemi başa baş götürmeye çalıştıklarını ifade ederek, "Ama kimse kusura bakmasın sudan para kazanmak zorundayım. Bu kadar çevreci yatırımın kaynağını oluşturmak durumundayız." dedi.

Reklam
Reklam

"BAŞKANLIKTAN BASTONLA İNECEĞİM"
Kocaoğlu, sanayicilerin sorularını da cevapladı. Bir sanayicinin Kemalpaşa OSB ile ilgili soru üzerine, "Bütün sorunları aşama aşama çözüyoruz. 17 yıl daha başkanlık yapmayı düşünüyorum. 81 yaşında bastonla başkanlıktan ineceğim." diye cevap verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz