Aziz Kocaoğlu: Türkçe Olimpiyatları Dünyaya Açılan En Büyük Adım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkçe Olimpiyatları'ndan övgüyle bahsederek, "Ülkemizin dünyaya açılmasında bundan son...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkçe Olimpiyatları'ndan övgüyle bahsederek, "Ülkemizin dünyaya açılmasında bundan son yıllarda bundan böyle büyük bir adım atılmadı." dedi.

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından 'Uluslararası Dil ve Kültür Festivali' kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları’nın İzmir İl etkinliğine katılan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Ülkemizin dünyaya açılmasında son yıllarda bundan böyle büyük bir adım atılmadı. 140 ülkede sayısız okul hizmet veriyor. Bu okullarda Türkçe öğretiliyor ve çocuklar yetiştiriliyor. Bazı ülkelerde zor şartlarda görev yapan öğretmenlere teşekkür ediyorum. Bu öğretmenler ülke sevdasıyla, vatanımızı, milletimizi dünyaya tanıtmak için mücadele veriyorlar. Bütün hemşehrilerim adına, vatanım adına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Reklam
Reklam

İzmir Kültürpark'ta gerçekleştirilen Kültür Şöleni'ni yapmaktan dolayı da mutlu olduklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Her sene ev sahibi oluyoruz. Seneye de yenileriz." dedi.

Aziz Kocaoğlu, "İzlediğiniz performanstan en çok hangisini beğendiniz ?" sorusuna ise "Hepsi harikaydı, hepsi mükemmeldi." cevabını verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: