Aziz Yıldırım: Bu operasyon bana ve Fenerbahçe’ye karşı yapılmıştır

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, futbolda şike operasyonunun Fenerbahçe ve kendisine yönelik yapıldığını söyledi. “Soruşturma...

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, futbolda şike operasyonunun Fenerbahçe ve kendisine yönelik yapıldığını söyledi. “Soruşturma sırasında masumiyet karinesi ayaklar altına alınmıştır.” diyen Yıldırım, “Avukatımın alamadığı bilgiler basına sızdırıldı. Aziz Yıldırım ve arkadaşları toplum önünde itibarsızlaştırılmaya çalışıldı.” ifadelerini kullandı.
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden futbolda şike davasında savunmasını yapmaya başlayan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, davanın soruşturması safhasını eleştirdi. Yıldırım, savunmasında özetle şunları söyledi:
“Mehmet Ali Aydınlar kamera karşısına geçerek ligin planlandığı gibi başlayacağını söyledi. Ancak 12 gün sonra bunun ertelendiğini açıkladı. Erteleme gerekçeleri belli değildi. Ortada iddianame yoktu. Dosyada gizlilik kararı vardı. Ama kimse buna uymadı. MİT dosyasında gizlilik kararı var ve kimse yazamıyor. Bu bizi karalamanın en iyi örneğidir.
Daha iddianame ortada yokken Aziz Yıldırım televizyonda ve gazetelerde suçlu ilan edilmiştir. Transfer edilen bir futbolcu tek bir kere forma giymeden kulüpten ayrılmıştır. . Emenike profesyonel bir sporcu olarak bu sürece dayanamamış ve Rusya'ya transfer olmuştur.
Hiç kimse ve hiçbir makam Fenerbahçe ve Fenerbahçelilere ‘çıkar amaçlı suç örgütü’ diyemez. Hiç kimsenin buna hakkı ve yetkisi olamaz.
Fenerbahçe’nin önünü kesmek için kurgu yapıldı. Fenerbahçe, başkanı ve tüm camiaya yargısız infaz yapılmaya çalışılıyor. Sözde şike tespit edilen ve delillendirildiği söylenen 6 maç iddianamede yoktur. Emniyet bir ilke imza atarak gözaltı fotoğrafım çekilip basına servis edildi.”

Reklam
Reklam

GÖZALTI FOTOĞRAFININ YER ALDIĞI TİŞÖRTÜ MAHKEME BAŞKANINA GÖSTERDİ
Bu arada Aziz Yıldırım, üzerinde gözaltı fotoğrafının bulunduğu tişörtü mahkeme başkanına gösterdi.
Aziz Yıldırım, savunmasında şunları söyledi:
“Yalnız şahıslar değil takımlar da yargılanıyor. Üç aydır bilgisayar istedik, verilmedi. Galatasaray maçına bakıyorsunuz, şike orada var. Onun için bakıyorduk. Basın burada yaşananları doğru yazsın. Dün hastalanmadım, hastalandım diye yazdılar. Bizi karalayanlar ailelerimiz olduğunu düşünsün. Takımımızı şike suçlamasıyla mahkemeye taşıdılar. Yirmi milyon taraftar susuyorsa biz mesaj vermemişsem susuyor. Gizlilik kararları ihlal edilerek basına servis edilmiştir.
Fenerbahçe Başkanı olmak gibi gurur ve onur kaynağı olan bir sıfatı yerine getirdim. Fenerbahçeli olmayı herşeyin üstünde tuttum. İsteğimiz; adalet yerini bulsun. İsterse kıyamet kopsun. Bu operasyon bana ve Fenerbahçe’ye karsı yapılmıştır.”
Öte yandan Aziz Yıldırım, Nazım Hikmet’in ‘düşmana inat burgun fazla yaşamak’ şiirinin ilk kıtalarını okudu.
Soruşturma sırasında masumiyet karinesinin ayaklar altına alındığını belirten Yıldırım, “Avukatımın alamadığı bilgiler basına sızdırıldı. Aziz Yıldırım ve arkadaşları toplum önünde itibarsızlaştırılmaya çalışıldı. Bir örgüt çıkardılar. Aziz Yıldırım ve arkadaşlarını o yasa dışı örgütün başkanı olarak gösterip, örgütün amacının Fenerbahçe’yi şampiyon etmek olarak gösterdiler.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz