Aziz Yıldırım'dan savaş ilanı

Fenerbahçe, Disiplin Kurulu üyelerini mahkemeye veriyor. UEFA'nın kararını Kazakistan'da öğrenen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım "Beni yıldıramazlar, bunlarla sonuna kadar savaşacağım" dedi.

Fenerbahçe'de gergin bekleyiş sona erdi ve UEFA Disiplin Kurulu tüm Türkiye'yi şoke eden bir kararla Beşiktaş'a 1 yıl, Fenerbahçe'ye ise 1 yılı ertelemeli 3 yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi.

Disiplin Kurulu'nun bu kararını özel işleri için gittiği Kazakistan'da öğrenen başkan Aziz Yıldırım, gelen bildirimin Türkçe tercümesinin hemen kendisine fakslanmasını istedi. Duruma çok sinirlenen Yıldırım, raporda bulunan çelişkiler ve UEFA'nın Türkiye'de Yargıtay kararını beklemeden karar vermesi üzerine, UEFA Disiplin Kurulu Başkanı Thomas Partl, üyeler Jacques Antenen ve Sandor Berzi ile iddia makamı olarak duruşmada yer alan Miquel Palacios'u usulsüz ceza kesme talebiyle mahkemeye verme kararı aldı.

Reklam
Reklam

Tahkim'e yapılacak itirazın sonucu ne olursa olsun İsviçre mahkemelerinde dava açacak olan başkan Aziz Yıldırım, bu kararı ile ilgili avukatları seferber etti.

CEZA VEREMEZLER
Aziz Yıldırım'ın, "Bu davada son nokta neresiyse o noktaya kadar gideceğim. İtiraz edilecek her makama başvurumuzu yapacağız, pes etmek yok. Türkiye'deki yargı süreci baz alınarak hazırlanan bu rapor yargı süreci tamamlanmadan cezaya dönüşemez. Bu karar ile ilgili kişileri İsviçre mahkemesinde dava edeceğim. Ben buradayım ve Fenerbahçe'nin adına sürülen bu lekeyi temizlemek için savaşacağım. Fenerbahçe'nin haklarını kimseye yedirmem" dediği öğrenildi. (Fotomaç)