Aziz Yıldırım ifade verdi

Sahte çürük raporu soruşturması kapsamında cuma günü İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Aziz Yıldırım, bugün de adliyedeydi..

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ''sahte çürük raporu'' soruşturması kapsamında geldiği Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinden ayrıldı.

Adliyede yaklaşık 30 dakika kalan Yıldırım, basın mensuplarının soruları üzerine, ''İfade vermeye gelmedim'' diyerek aracına binerek Beşiktaş'tan ayrıldı.

Yıldırım ile adliyeye gelen Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı ve avukat Şekip Mosturoğlu basın mensuplarının sorularına, Aziz Yıldırım'ın ''sahte çürük raporu'' soruşturması kapsamında adliyeye geldiğini söyledi.Mosturoğlu, ''Şikayetçi olup olmadığı sorulan Yıldırım'ın şikayetçi olmadığını'' söylediğini belirterek, bu konuyla ilgili daha sona açıklama yapacaklarını kaydetti.

Geçtiğimiz günlerde yakalanan sahte çürük raporu çetesinin Aziz Yıldırım'ın adını bir iddianameden çıkarmak için şantajla para istediği ileri sürülüyordu.

TEHDİT SÖZ KONUSU DEĞİL
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatı Umut Yaşar, ''sahte çürük raporu'' soruşturması kapsamında müvekkiline herhangi bir tehdit veya şantaj girişimi bulunmadığından Yıldırım'ın şikayetçi olmadığını söyledi.

Avukat Umut Yaşar tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu bilgilere yer verildi: ''Sayın Aziz Yıldırım yürütülmekte olan bir soruşturma kapsamında, mağdur-müşteki sıfatıyla savcılığa davet edilmiş ve şikayetçi olup olmadığı kendisine sorulmuştur. Bu kapsamda Sayın Yıldırım'a ulaşmış herhangi bir tehdit veya şantaj girişimi bulunmadığından kendisi şikayetçi olmadığını beyan etmiştir.''

Aynı soruşturma kapsamında 3 gün önce İstanbul Emniyet Müdürlüğüne giderek bilgisine başvurulan Aziz Yıldırım'ın, bu sabah kulübün Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ile gittiği Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcısınca beyanları alınmıştı.

Anahtar Kelimeler: