Aziz Yıldırım o haberi yalanladı!

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, basında çıkan o haberin gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, trafikte kırmızı ışık ihlali yaptığı şeklindeki basında haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında "kırmızı ışık ihlali" başlığıyla yer alan haberde, eşinin görüntülenmemesi için trafik kurallarını hiçe saydığı, kırmızı ışık ihlali yaptığı ve gazetecilere sinirlendiğinin iddia edildiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Etiler semtinde 03 Ağustos 2013 tarihinde trafik ışıklarında beklerken, kendilerini tanımadığım bazı kişiler, içinde bulundukları arabadan hızlı bir şekilde inerek aracıma yönelmişlerdir ve defalarca fotoğraf çekmişlerdir. Bu şahısların hareket tarzı açıkça bir 'saldırıyı çağrıştıracak' niteliktedir. Yaşamın her alanında halkın içinde olan ve her daim kendi aracını kullanan sade bir vatandaş olarak, ailemle birlikte zaman geçirmem kamuoyunu ilgilendiren bir konu değildir. Özel hayatımıza saygı göstermeyen, trafikte aniden durarak ve birden yola atlayarak trafik kurallarını hiçe sayan kişilerin, 'trafik kurallarını hiçe saydığım' şeklindeki iddiaları tamamen gerçek dışıdır."

Reklam
Reklam

Bu haberlerin kendisini kural tanımaz biri olarak göstermeye yönelik karalama kampanyasının bir parçası olduğunu ileri süren Aziz Yıldırım, şunları kaydetti:

"Hiçbir şekilde kırmızı ışık ihlali yapmadım. Tam tersine kırmızı ışıkta durdum. Yeşil ışığın yanmasını bekledim. Yeşil ışık yandıktan sonra hareket ettim. Yapılan haber, beni ve ailemi kamuoyu nezdinde kural tanımaz biri olarak göstermeye yönelik profesyonel karalama kampanyasının bir parçasıdır. Aniden yola atlayan, trafik kurallarını ve özel hayatımızı hukuka aykırı bir şekilde ihlal eden bizatihi gerçeğe aykırı şekilde haber yapanlardır. Hukuka aykırı olarak, özel hayatımı ve kişilik haklarımı ihlal eden, gazetecilik mesleği ve görevini kötüye kullanan tüm kişi ve kuruluşlar hakkında Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri nezdinde dava açacağım bilgisini kamuoyuna açıklama zorunluluğu doğmuştur. Herkesi insan haklarına saygılı ve özenli davranmaya davet ediyorum."

Anahtar Kelimeler: