Aziz Yıldırım: Şike yapıldığı söylenen Buca maçı iddianamede yok

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, şike yapıldığı iddia edilen Bucaspor maçının iddianameye konulmadığını hatırlattı. Yıldırım,...

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, şike yapıldığı iddia edilen Bucaspor maçının iddianameye konulmadığını hatırlattı. Yıldırım, “Operasyonları yapanlar, tarih önünde birilerine hizmet ettikleri için yargılanacaklar.” dedi.
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden futbolda şike davasında savunmasını yapan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, şike iddialarına yönelik operasyonları yapanları suçladı. Aziz Yıldırım, “Operasyonları yapanlar, tarih önünde birilerine hizmet ettikleri için yargılanacaklar. Şike denilen Buca maçı iddianameye konmadı.” şeklinde konuştu.
İşlemediği suçlardan cezaevinde bulunduğunu söyleyen Aziz Yıldırım, “Savcı Mehmet Berk'i gördüğümde ‘Zincirlikuyu Mezarlığı’nda 'her canlı bir gün ölümü tadacaktır' diye yazıyor. Bunu söyleyeceğim. Eğer ben örgüt lideri isem genel kurula üye herkes örgüt üyesidir. Savcı Berk de örgüt üyesidir. Çünkü beni Fenerbahçe üyeleri denetliyor.” ifadelerini kullandı.
İddianamede yer alan şike ile ilgili olduğu belirtilen konuşmalarda ‘tarla’ gibi şifreli kelimeler kullanıldığı iddialarını cevaplayan Aziz Yıldırım, “Diğer arkadaşlarla konuştuğumuz konularda polis çalışmalarına ve dinlemelerine duyarlı hareket etmedim. Bunun için caba göstermedim. Eğer bana 'inşaat işçisi' deselerdi o zaman şifreli konuşma olurdu. Bana 'CEO, bir numara' demek normaldir. Ben başkanım.” diye konuştu.
Bu arada, Mahkeme Başkanı Ekinci salonda bulunan gazeteci Cengiz Çandar’a yer verilmesini isteyince, Abdullah Kiğılı ayağa kalkarak yer verdi. Aziz Yıldırım, araya girerek Abdullah Kiğılı’da şişman. Onada yer verilsin” dedi.
Şike yapması istenen futbolcuların Sedat Peker vasıtasıyla korkutulduğu iddialarını da cevaplayan Yıldırım, “Sedat Peker’in davasında adı geçenleri buraya yamamaya çalışırsak bu şike davası olmaz. Fenerbahçe sevdamız bizim en büyük gücümüz ve silahımızdır.”
İddianamede Fenerbahçe Kongresi’nde olaylar çıktığının anlatıldığını hatırlatan Yıldırım, “Savcı Berk ABD’de yaşıyor galiba” dedi.
Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Doğan Ercan'a talimat vermemle ilgili telefon tapesi yoktur. Teşvik görüşmeleri için kendisine bir görev verilmemiştir. Çünkü böyle bir çalışmamiz yoktur. Sonuçta hiçbir şey yapılmamıştır. Burası banka değildir. Para dağıtımı olmadığımdan kimse pay alamaz, para dağıtımı olamaz."
İddianamede Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay'ın, kız kardeşine araba aldığının yazıldığını söyleyen Yıldırım, "Korcan Çelikay'ın kız kardeşi yoktur." dedi.
Ali Kıratlı'yı Kıbrıs'a tatile göndermediklerini ifade eden Yıldırım, "Kendisi işadamıdır. Kıbrıs'ta işleri vardır. Giriş ve çıkışları kontrol edilebilir." şeklinde konuştu.
Aziz Yıldırım, kimseye talimatla haber yaptırmadığını söyledi. Yıldırım, "Erman Toroğlu, futbolcuyken bazı özel maçlardan sonra 'ben fasulyelerimi tam isterim ha' demesi ne kadar temiz olduğunu göstermektedir. Kendisinden şikayetçiyim." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz