Aziz Yıldırım'ın Savunması, Mahkeme Başkanını Sinirlendirdi

Futbolda şike iddiaları ile ilgili görülen davada Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın mütalaaya karşı yaptığı savunmada...

Futbolda şike iddiaları ile ilgili görülen davada Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın mütalaaya karşı yaptığı savunmada kullandığı sözler Mahkeme Başkanı'nı kızdırdı. Yıldırım'ın, "Beni illa arkadaşlarla birlikte mahkum mu etmek istiyorsunuz? Adalet için üzülüyorum. Benim ceza alacağım belli." sözleri üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Böyle savunma olmaz. Savunmanızı düzgün yapacaksınız. Biz karar vermeden siz kendi hakkında karar vermişsiniz." tepkisini gösterdi. Ekici ardından duruşmaya ara verdi.

Reklam
Reklam

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Futbolda Şike iddialarına ilişkin davada sanık avukatlarının ardından, sanıkların esas hakkındaki savunmalarına başlandı. Tutuklu sanık Aziz Yıldırım, esas hakkındaki savunmasını yapmak için söz aldı. Futboldan almak için değil vermek için bu işin içerisinde olduklarını söyleyen Yıldırım, “Suçluysam yatarım önemli değil ama doğru suçlanalım. Bu karar tarihe geçecek. Doğru yazmazsanız kul hakkı yersiniz. Siz beni olmayan bir şeyden suçluyorsunuz. İftira atıyorsunuz. Bizi suçlayın ama yeter ki suçlamalar doğru olsun. 1 maç veya 15 maçtan suçlanmak önemli değil benim için. Ben Türk adaletine güvenmek istiyorum.” ifadesini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta şike yapıldığına ilişkin suçlamaya değinen Aziz Yıldırım, “Akın’ın 100 bin Euro karşılığında şike yaptığı mütalaada belirtiliyor. Akın, 50 bin dolar aldığını söyledi bir kere. Nereden aldığı belli değil. Bari onları doğru yaz. Ben 100 bin Euro vermedim. MASAK araştırıyor bunun doğru olmadığını göreceksiniz. Telefonlarımız da kayıt altında. Onları da görebilirsiniz. Suçlu olanlar birbirlerine bunları yine söylerler. Ben vermediğim halde nasıl yazılıyor. Savcı olarak vicdanınız kabul ediyor mu? 'Bunu yazanlar ispat etsin ben kendimi boğaz köprüsünden atarım' dedim. Ama ispatlayamayanlar istifa edecek mi? Ben ceza alabilirim. Yatarım da sorun olmaz. Bizi lütfen ciddi suçlayın. Hiç ciddiyet yok ya. Ben parayı vermedim. Vermediğim bir şeyi ispat ekmek için uğraşıyorum burada. Şüphenin sanık lehine kullanılması evrensel hukukun vazgeçilmez unsurudur. Benim hakkımdaki suçlama da şüpheden ibaret. Neden ben de bu şüpheden yararlanamıyorum? İlla beni arkadaşlarla mahkum mu edeceksiniz? Adalet için üzülüyorum. Karar belli. Benim ceza alacağım belli." dedi.

Reklam
Reklam

Yıldırım'ın bu sözleri üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci “Anlamadım nasıl?” diye sordu. Yıldırım ise, “Ceza alacağım belli.” cevabını verdi. Bu sözlere sinirlendiği gözlenen Başkan Ekinci, “Böyle savunma olmaz. Savunmanızı düzgün yapacaksınız. Biz karar vermeden siz kendi hakkında karar vermişsiniz.” karşılığını verdi.

Başkan Ekinci, bu sözlerinin ardından duruşmaya kısa bir ara verdiklerini açıkladı. Yıldırım'ın savunmasına devam etmek istediğini söylemesine rağmen Başkan Ekinci, cübbesini de çıkararak duruşma salonundan ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: