Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’den Cumhuriyet Bayramı Mesajı…

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Türk Milleti’nin en değerli varlığı olan Cumhuriyet’i kuran ruhun yıllar...

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Türk Milleti’nin en değerli varlığı olan Cumhuriyet’i kuran ruhun yıllar boyunca olduğu gibi bugün de yüce milletin her bir ferdinin ilham kaynağı olduğunu söyledi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Cengiz, Cumhuriyete giden yolun Erzurum’da çizildiğini ve bunun da şehri önemli ve nitelikli yaptığını ifade ederek, “Büyük bedeller ödenerek kurulan ve egemenliğin kayıtsız şartsız millet iradesine bırakıldığı Cumhuriyet’i demokrasiyle taçlandırıp yaşatmak bizlerin ve bizden sonraki nesillerin en önemli görevidir.” dedi.

Reklam
Reklam

“Cumhuriyetin temelinde bağımsızlık sevdalısı bir milletin yüce idealleri vardır.” diyen Başkan Fatih Cengiz, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Yüce milletimizin insanlık tarihinde eşi görülmemiş bir zaferle taçlandırdığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin bugün ulaştığı göz kamaştırıcı başarılar, tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi, bir çok ülke için de esin kaynağı olmuştur. Bu başarının mimarı ise, millet olarak bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’tür. Kurtuluş Savaşı’nın küllerinden doğan Cumhuriyet, başarısını çağdaş ve ileriyi gören bir vizyona borçlu olduğu gibi, 89 yıllık tarihi boyunca da milli birlik ve bütünlük içinde neleri başarabileceğimizi kanıtlar nitelikteki başarılarla doludur. Milli sınırlar içinde vatanın bir bütün olduğu ve asla parçalanamayacağı nidalarının tüm dünyaya haykırıldığı Erzurum Kongresi’nde milli mücadele meşalesi tutuşturulmuş ve Cumhuriyetin temelleri atılmıştır. Bu nedenle Erzurum Cumhuriyeti kuran şehir olarak anılmakta ve tarihe ismini altın harflerle kazımaktadır. Bu duygularla, Cumhuriyetimizin 89. yılını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: