Aziziye Belediyesi ilçede yeni yollar açtı

Aziziye Belediyesi, ilçenin karayolu ulaşım ağını genişletmek amacıyla imarda 150 bin metrekare yeni yol açtı.Erzurum’un...

Aziziye Belediyesi, ilçenin karayolu ulaşım ağını genişletmek amacıyla imarda 150 bin metrekare yeni yol açtı.
Erzurum’un konut merkezlerinden Dadaşkent’te ulaşım ağını rahatlatmak amacıyla yeni imar yolları açılmasına hız verildi. Aziziye Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Abdulhamit Han ve 200 Evler Mahallesi’nde yeni yollar imara kazandırılıyor.

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, toplam 150 bin metrekare imar yolunun açılmasının, ilçenin gelişmesi ve konutlaşması açısından da büyük önem taşıdığını söyledi. Belediye Başkanı Cengiz, yapılan çalışmalarla, ilçenin şehircilik açısından büyük mesafe katettiğini ifade etti.
İmar yollarının açılmasının, ilçenin gelişmesi adına önemli yer tuttuğuna işaret eden Cengiz, "Yeni imar yolları, ilçemizin gelişmesi ve büyümesi anlamına geliyor ki bu da bölgemizin cazibe merkezi olma yolunda ilerlediğinin göstergesidir." dedi.
Yeni imar yollarının, ilçenin şehircilik açısından gelişimini sağlamak amacıyla atılan önemli bir adım olduğunun altını çizen Başkan Cengiz, "Günü kurtarmak amacıyla değil, ilçemizin yarınlarını oluşturmak, sağlam zeminler üzerine oturmuş bir Aziziye oluşturmak için çalışıyoruz. İlçemiz, yapılaşma açısından parmakla gösterilen örnek bir ilçe ve yapılaşmanın olduğu mevcut alanlarda yollar çok geniş ve düzenli. Yeni açtığımız yolları da bu plan doğrultusunda 15, 17, 20 ve 25 metre genişliğinde yaparak bu düzeni koruyoruz. Bu yollarla hemşehrilerimiz arsalarına daha rahat bir şekilde ulaşacak ve konutlaşma hız kazanacak. Konutlaşmanın olması, ilçemizin nüfus yoğunluğunun artmasına, gelişmesine ve büyümesine vesile olacaktır." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz