Aziziye Belediyesi, Ilıca Mezarlığı'nda çevre düzenlemesi yapacak

Erzurum Aziziye Belediyesi, Ilıca Şehir Mezarlığı’nda peyzaj çalışması başlattı.<br/>Ilıca Şehir Mezarlığı'nda geçtiğimiz yıl ağaç dikimi...

Erzurum Aziziye Belediyesi, Ilıca Şehir Mezarlığı’nda peyzaj çalışması başlattı.
Ilıca Şehir Mezarlığı'nda geçtiğimiz yıl ağaç dikimi yapan Aziziye Belediyesi, bu yıl da yürüyüş yollarına kilitli taş döşeyip, peyzaj çalışmaları yapacak. Mezarlık içindeki yürüyüş yollarına aydınlatma da yapan belediye, haftanın belirli günleri Kur’an-ı Kerim okutulması amacıyla da ses düzeni kuracak.
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, yazın tozdan, kışın çamurdan geçit vermeyen mezarlık içindeki yolların kilitli taş ile işlendiğini, bu şekilde vatandaşların ebediyete intikal eden yakınlarına son görevlerini huzur içinde yerine getireceklerini ifade etti. İlçeye yakışır bir mezarlık oluşturmak için çevre düzenlemesi yaparak işe başladıklarını ifade eden Başkan Cengiz, “Bordürü, yağmur suyu kanalı ve kilitli taşı döşenerek, yürüyüş yolları oluşturuldu. Mezarlık çevresinde ağaç dikimi için alanlar yapıldı. Aydınlatma için çalışmalar devam ediyor ve ses düzeni kuruluyor. Yapılan peyzaj çalışmalarıyla ilçemize yakışır bir mezarlık oluşturmuş olacağız.” diye konuştu.
Geçtiğimiz günlerde morglu ve yıkamalı bir cenaze aracı aldıklarını da hatırlatan Başkan Cengiz, “İlçemizde her ayrıntıyı düşünerek, hizmet üretiyoruz. Sonuçta ölüm de hayatın bir gerçeği ve bizler her hemşehrimize gösterdiğimiz saygıyı, ölümüze de göstermek mecburiyetindeyiz.” dedi.
Öte yandan Aziziye Belediyesi, cenaze evlerine yemek servisi ve mezarlıkta vatandaşa da oturması için tabure hizmeti de sunuyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz