Aziziye’den Ramazan’ın maneviyatına uygun şölen

Erzurum Aziziye Belediyesi, düzenlediği 2. Geleneksel Ramazan Şenliği’nde, Güneydoğu’da yaşanan menfur saldırılar nedeniyle Kur'an-ı Kerim...

Erzurum Aziziye Belediyesi, düzenlediği 2. Geleneksel Ramazan Şenliği’nde, Güneydoğu’da yaşanan menfur saldırılar nedeniyle Kur'an-ı Kerim ziyafeti, semazen gösterisi ve ilahi dinletisi sundu.
Bölücü terör örgütünün düzenlediği hain saldırılar sonucu şehit olan kahraman Mehmetçikler için Kur’an-ı Kerim okutulması ile başlayan programda konuşan Belediye Başkanı Fatih Cengiz, terör örgütünü lanetledi. Başkan Cengiz, görkemli ve coşkulu bir Ramazan programı hazırladıklarını, fakat yaşanan menfur saldırılar nedeniyle havai fişek ve eğlence bölümünü iptal ettiklerini belirtti.
Ramazan ayının hoşgörü, bolluk, bereket ve şükür ayı olduğunu kaydeden Başkan Cengiz, “Ramazan ayı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın zirveye çıktığı aydır. Bugün ilçemizde bu güzel manzaranın oluşmasından dolayı son derece mutluyuz. Aziziye Belediyesi olarak, bir yandan Aziziye’nin çehresini değiştirecek dev projelere imza atarken, bir yandan da kültürel faaliyetlerle ilçemizin sosyal hayatına yeni bir ritim kazandırıyoruz. Buradaki birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu bizi daha da güçlü kılıyor. Bu mübarek huzur ayını manevi iklimine uygun olarak idrak etmek için, bölgemizdeki muhtaç vatandaşlarımıza destek sunarak çalışmaya başladık. ‘Hayır köprüsüyle’ bölgemizdeki iş adamlarımızdan aldığımız destekle, merkez ve bağlı köylerde 3 bin 500 hemşehrimize gıda yardımında bulunduk. Bu yıl Ramazan etkinliklerine köylerimizden başladık. Dadaşın Gönül Sesi ekibiyle, 20 köyümüzde teravihten sonra program yaptık ve on altıncı programı tamamladık. Kalan 4 köyle birlikte Ramazan şenliğimizi noktalayacağız.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

ÇIĞLIK, TERÖRÜ LANETLEDİ
AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık da hain terörü lanetleyerek başladığı konuşmasında, mübarek Ramazan ayında kalleş saldırılar düzenleyen hain terör örgütünün amacına asla ulaşamayacağını ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin verecek bir karış toprağının bulunmadığını vurguladı.
Katılımcılara, son genel seçimlerde AK Parti’ye verdikleri destekler için teşekkür eden Çığlık, “Milletimiz, 12 Haziran’da istikrardan yana karar almıştır. Artık bize düşen görev, ülkemizdeki istikrar ortamını devam ettirerek, halkımızın huzuru ve güvenini sağlamak, sosyal ve ekonomik kalkınmayı tüm hızıyla sürdürmektir.” diye konuştu.
Aziziye Belediyesi’nin hizmetlerinden de övgüyle bahseden Çığlık, geçen iki buçuk yılda yapılan hizmetlerin takdirle karşılandığını ve kalan sürede de ilçenin çehresini değiştirecek projelerin süreceğine inandığını kaydetti.
Fasıl dinletisinin ardından, semazen gösterisi geceye ayrı bir renk kattı. Hacivat-Karagöz ve geleneksel Türk Tiyatrosu’ndan kesitlerin sunulduğu gece, Türk Sanat Müziği konseri ile devam etti. Dadaşın Gönül Sesi ekibinin söylediği birbirinden güzel ilahilerle katılımcılar doyumsuz bir gece yaşadı. Programda katılımcılara Osmanlı şerbeti ve lokma tatlısı ikram edildi.
Programa, Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal, AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Başbakanlık Müşaviri Muharrem Çığlık, Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, yetkililer, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz