Aziziyeli 35 köy muhtarı: Can güvenliğimiz yok, ilçeye gidemiyoruz

Erzurum'un merkez ilçelerinden Aziziye beldesinde üç gün önce yapılan Köylere Hizmet Götürme Birliği seçimleri sonrasında...

Erzurum'un merkez ilçelerinden Aziziye beldesinde üç gün önce yapılan Köylere Hizmet Götürme Birliği seçimleri sonrasında kavga çıkmış 9 muhtar değişik yerlerinden yaralanmıştı. Kavganın üzerinden günler geçmesine rağmen ilçede gerginlik devam ediyor. İlçeye bağlı 35 köyün muhtarı, 'can güvenliğimiz yok, resmi işlemlerimiz yaptırmak için bile ilçeye gidemiyoruz." dedi.
Aziziye (Ilıca) ilçesinde 3 gün önce köylere hizmet götürme biriliğine üye seçimi yapıldı. 4 adayın yarıştığı seçimlerde Geyikköyü Muhtarı Ali Rıza Taştan ile Akyazı Köyü Muhtarı Mehmet Yazıcı köylere hizmet götürme biriliği üyeliğine seçildi. Bu seçimlerden sonra karşılıklı sözlü sataşmalar sonrası çıkan kavgada yaralananlar olmuştu. "Can güvenliğimiz yok, resmi işlemlerimizi bile yaptırmak için ilçeye gidemiyoruz" diyen muhtarlar Toprakkale köyünde bir araya gelerek, kavganın nasıl başladığı ve şuanda ki can güvenlikleri konusunda endişlerini Cihan Haber Ajansına anlattı. Kendilerine yapılan saldırının çete işi olduğunu savunan Toprakkale Köyü Muhtarı Burhanettin Güzelbaba, İl Genel Meclisi Üyesi Emrullah Akpunar’ın ve Muhtar Hacı Polat’ın yönlendirmesiyle onlarca kişinin kendilerine saldırdığını söyledi. Muhtar Güzelbaba, olay günü yaşananlar için şunları söyledi: "23 Mayıs’ta Kaymakam bey köylere hizmet götürme birliklerine üye seçimi için bizi toplantıya çağırdı. Oylamada iki aday oy birliğiyle seçildi. Daha sonra Erzurum İl Genel Meclisi Üyesi Emrullah Akpınar ‘neden hep Ovacık yöresinden seçiliyor’dedi. Muhtar Rıza Taştan ise “sulama birliği sizde, koyuncular birliği sizde, esnaf kefalete siz üyesiniz, il genel meclisine siz üyesiniz, bırakın iki muhtarda köylere hizmet götürme birliğine seçilsin” şeklinde karşılık verdi. Tartışma yaşanınca kaymakam bey ikna etti ve iki tarafı yatıştırdı. Toplantıdan ayrıldıktan sonra muhtarlarla toplu halde lokantaya gittik. Bu sırada daha önce Hacı Polat ile Emrullah Akpunar tarafından hazırlanmış 10 kişi Muhtar Rıza Taştan beye saldırdı. 20-25 yaşlarında gençlerdi. Üzerlerinde sadece pantolon vardı, ellerinde kazma sapları ve çekiçlerle saldırdılar. Saldırıda kafasına çekiçlerle vurulan Yeşilvadi köyü Muhtarı Şeref Bahçeçi ameliyata alındı, halen hastanede yatıyor. Kolundan ve değişik yerlerinden yaralanan muhtar arkadaşlarımız var. Saldırganlar ise polis gelmeden kayboldular. 35 köyün muhtarı olarak İstanbul ve diğer illerdeki yakınlarımız ayaklanmış durumda, olay çıkmaması için onları durduruyoruz. Bizim Aziziye ilçesinde can güvencemiz yoktur. Herhangi resmi bir işlem için ilçeye gidemiyoruz. Şahsımıza bir saldırı olur endişesini yaşıyoruz, can güvenliğimizin sağlanmasını istiyoruz."

Reklam
Reklam

YARALANAN MUHTAR: AYŞE PAŞALI’DAN BİR FARKIM YOK
Aldığı darbeler sonrasında yüzünden yaralanan Muhtar Rıza Taştan ise kendi durumunu sokak ortasında öldürülen Ayşe Paşalı’ya benzetiyor. Taştan, "Bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Bu kişiler daha önce bazılarını darp ederek susturmaya çalıştılar. Koyun yetiştiricileri birliği, sulama birliğinde çalışanlar Emrullah Akpunar’ın ya amcasının oğlu ya eniştesi. Devletin sulama birliğini kendi menfaatlerine çeviriyor. Her imkan var ellerinde. Bir telefon açtığında 20 kişi toplanıyor. Basında Ayşe Paşalının resmini görünce vicdanım sızlıyor. Paşalı’dan da kötü duruma geldim. Bunu devlet büyükleri çözmesi lazım. Saldırganlardan şikayetçiyiz." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz