Aznakay Belediye Başkanı Vali Güzeloğlu İle Görüştü

Mersin'in Tarsus ilçesi ile kardeş şehir olan Tataristan'ın Aznakay Belediye Başkanı Marsel Seydullun, kente gelen...

Mersin'in Tarsus ilçesi ile kardeş şehir olan Tataristan'ın Aznakay Belediye Başkanı Marsel Seydullun, kente gelen Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile kaymakamlık makamında görüştü.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Güzeloğlu, "Kendisi Tarsus'un kardeş kentlerinden birisi olan Aznakay'ın belediye başkanıdır. Onunda burada olmasından büyük bir mutluluk duydum. Yaklaşık 15 yılı aşkın bir kardeşliğin tesis edildiği, bizim kültürümüzün ve coğrafyamızın özel, güzel ve kardeş ülkelerinden Tataristan'ın Aznakay kenti aracılığıyla Tarsus ile ilişkilerinin devam etmesinden de büyük bir mutluluk duyuyorum. Sayın Seydullun, Tarsus Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Kocamaz'ın daveti üzerine Tarsus'a gelmişler" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Aznakay Belediye Başkanı Seydullun'un burada Hıdırellez şenliklerine katıldığını, bundan çok etkilendiğini ve çok mutlu olduğunu kendisine ifade ettiğini anlatan Vali Güzeloğlu, "Kendileri, bu karşılıklı ilişkiler ile dostluğun devam etmesini, ayrıca Tarsus'un da Aznakay'a giderek orada da aynı kültürel etkinliklerin hep birlikte gerçekleştirilmesini arzuladıklarını söylediler. Tataristan'ın ikinci büyük kenti olan Aznakay ile bu karşılıklı kardeşlik ilişkisinin Tarsus'a da eminim bir derinlik ve zenginlik kazandıracaktır. Bu buluşmalar kültürel değerlerimizin karşılıklı hem canlanmasına hem de güç kazanmasına imkân sağlamaktadır. Ben Sayın Başkana tekrar hoş geldiniz diyorum. Bu kardeşlik ilişkisinin hep sürmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

Aznakay Belediye Başkanı Seydullun, Vali Güzeloğlu'na ülkesinde getirdiği hediyeleri verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: