AZO Başkanı Sural:"Hayvancılık Bitme Noktasına Geldi.Çağrımız, Hükümet Buna Bir Çözüm Bulsun"

Ardahan Ziraat Odası (AZO) Başkanı Latifşah Sural, "Hayvancılık bitme noktasına geldi. Çağrımız, hükümet buna bir çözüm bulsun" dedi.

Ardahan Ziraat Odası (AZO) Başkanı Latifşah Sural, "Hayvancılık bitme noktasına geldi. Çağrımız, hükümet buna bir çözüm bulsun" dedi.

Sural, bir lokantada Göle Ziraat Odası ve muhtarlarla bir araya gelerek, basın toplantısı için masaya saman, süt, et ve mazot koydu.

İzlenen hayvan politikası nedeniyle büyükbaş hayvanın fiyatı 2 bin liraya düştüğünü ifade eden Sural, bir ton samanın fiyatının bin liraya çıktığını öner sürerek, bir hayvanın kışı geçirmesi için başka bir hayvanın satılması gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

İthal et geldiği yönünde duyumlar aldıklarını iddia eden Sural, şunları konuştu:

"Bize kaba yem ithalatı konusunda kolaylık sağlanmalıdır. Tarımda kullanılan akaryakıt fiyatı düşmeli. Ya da sınırdan ithal edilmesine izin verilmeli. Çiftçi başına 1.5 ton akaryakıt serbest olmalı. İlgili bakanlık bu seneye mahsus olarak yem desteğinde bulunması ve hayvan başına 250-300 lira destek vermesi yerinde olacaktır. 45-50 bin büyükbaş hayvan sıra verilmeksizin et balık kurumu tarafından hemen alınması, bölgede çiftçiyi rahatlatacaktır."

Sural, iç piyasadaki et fiyatlarının tüketici bazında yüksek olması ancak üretici bazında düşük olmasının ithalatın bir sonucu olduğunu dikkat çekti.

Muhabir: Günay Nuh / Ayşe Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: