Baba Cinayeti Davası Başladı

Adana'da kendisini uyuşturucu satmaya zorladığı, annesine de şiddet uyguladığı gerekçesiyle babasını öldürdüğü iddia edilen gencin...

Adana'da kendisini uyuşturucu satmaya zorladığı, annesine de şiddet uyguladığı gerekçesiyle babasını öldürdüğü iddia edilen gencin yargılanmasına başlandı. 17 yaşındaki sanık için savcı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

İddianameye göre, 1994 yılında evlenen Eda ile Bülent G., 2009 yılında aile içi şiddet yüzünden boşandı. 2 çocukları olan çift, 2011 yılında yeniden birlikte yaşamaya başladı. Ancak daha önce boşanmalarına yol açan şiddet olaylarının devam etmesi üzerine Eda H., geçtiğimiz Temmuz ayında 2 çocuğunu da alarak annesinin evine döndü. Bülent G., 22 Temmuz 2012 günü eşini eve geri götürmek için kayınvalidesinin evine gitti. Bülent G., karısının eve dönmek istememesi üzerine de dövmeye başladı. Annesinin sesini duyunca uykudan uyanan M.G. (17), babasının başına tahta parçası ile vurdu. M.G., şiddete devam eden babasını bu kez de bıçakladı. Hastaneye kaldırılan Bülent G. hayatını kaybetti. Olaydan sonra yakalanarak tutuklanan gencin yargılanmasına başlandı.

Reklam
Reklam

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan tutuklu M.G., babasının uyuşturucu bağımlısı olduğunu ileri sürerek, "Babam bana uyuşturucu kuryeliği yaptırıyordu. Anneme ve bana da şiddet uyguluyordu. Bu yüzden karakolluk olduk. Anneannemin evinde kalmaya başladık. Olay gecesi annemin çığlıklarını duydum. Babam 'Hepinizi öldüreceğim' diye bağırıyordu. Kafasına tahta ile vurdum. Amacım annemi öldürmesini engellemekti. Kaç kez vurduğumu hatırlamıyorum" diye konuştu.

Eşinden sürekli şiddet gördüğünü iddia eden Eda H. de, "Uyuşturucu kullandığı için en ufak şey için bile dövüyordu. Korktuğum için fazla şikayette bulunamıyordum. 3-4 gün önce oğlum M.'yi de feci dövmüştü. Bu yüzden anneme gitmiştik. Gece 03.30'da geldi. Üzerinde iki bıçak vardı. Eve gitmeyeceğimi söyleyince beni dövmeye başladı. Çığlık atınca oğlum geldi. Oğlum cinnet geçirmişti. Oğlum beni korudu, yoksa öldürecekti" dedi.

Öldürülen Bülent G.’nin annesi Kamile G., oğlunun planlı bir cinayete kurban gittiğini öne sürerek, "Aile arasında kavga olur. Madem oğlum bu kadar tehlikeliymiş neden 03.00'te eve almışlar. Torunumun babasını tek başına öldürmesi mümkün değil. Oğlumu ailenin diğer fertlerinin öldürdüğü düşüncesindeyim. Şikayetçiyim" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Duruşma, eksiklerin tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: