Baba katiline 15 yıl hapis

ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi'nde 26 Mayıs 2002 tarihinde sürekli içki içerek kendilerine evde işkence yaptığı gerekçesiyle bir arkadaşının yardımıyla öz babasını demir levye ile öldürüp, ardından evin bahçesindeki incir ağacının dibine gömen 16 yaşındaki genç 15 yıl, kendisine yardım eden 17 yaşındaki arkadaşı ise 20 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Hilvan Karacurun Mahallesi'nde yaşanan bu olaydan sonra tutuklanan 16 yaşındaki M.E.Ç. (Mehmet Emin Çıvış) ile arkadaşı Mehmet Kuzğunyürek, mahkemeye çıkarıldı. Siverek Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada öz babası A. Kadir Ç.'yi öldürdüğü gerekçesiyle önce müebbet hapis cezasına çarptırılan M.E.Ç., yaşı tutmadığı ve ağır tahrik altında cinayet işlediği gerekçesiyle 15 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Demir levye ile babasını öldürmek için yardım istediği 17 yaşındaki arkadaşı M.K. (Mehmet Kuzğunyürek) ise kasten adam öldürmek suçundan 20 yıl ağır hapis cezasına mahkum edildi.

Reklam
Reklam

Sürekli babalarından işkence görmekten bıkan kız kardeşler A.Ç. ile K.Ç., delil yetersizliğinden dolayı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

15 yıl ağır ceza hapsine çarptırılan M.E.Ç. mahkemede verdiği ifadesinde, babasının sürekli alkol alarak kendilerine ve kız kardeşlerine taciz edip işkence ve kötü davranışlarda bulunduğu gerekçesiyle annesinin boşanmak istediğini ancak aile büyüklerinin araya girmesiyle boşanamadıklarını ve babasının hergün daha da kötü davrandığını ileri sürdü. Babasının bu davranışlarından kurtulmak için çalıştığı demirci dükkanından bir demir levye getirip arkadaşı M.K. ile birlikte evde uyuyan babasını öldürdüğünü söyledi. Babasının ölüsünü bir bataniyeye sarıp bahçede bulunan incir ağacının dibine gömdüğünü mahkemede itiraf eden M.E.Ç. mahkeme kararına saygılı olduğunu, suç ortağı arkadaşının ise suçsuz olduğunu ve onun tahliye edilmesini istedi. Mahkeme, M.E.Ç.'yi 15 yıl, M.K.'yi ise 20 yıl ağır hapis cezasına çarptırdı.