Baba Mesleği Demirciliği Gururla Sürdürüyor

Kadirli'de babasından devraldığı mesleği yaklaşık 38 yıldır sürdüren demirci ustası Yaşar Tekdemir, teknolojiye karşı direniyor.

Kadirli'de babasından devraldığı mesleği yaklaşık 38 yıldır sürdüren demirci ustası Yaşar Tekdemir, teknolojiye karşı direniyor.

Geçimini, orak, balta, keser, bıçak, tahra, çapa ve tırpan gibi tarım aletleri yaparak sağlayan 45 yaşındaki Yaşar Tekdemir, 38 yıllık mesleğini sabırla sürdürdüğünü söyledi.

Demirciliğin, kalaycılık ve semercilik gibi bazı meslekler gibi unutulmaya yüz tuttuğunu belirten Tekdemir, teknolojik gelişmelere karşı direndiklerini ifade etti.

İmalattan çok tamirat yaparak ayakta durmaya çalıştığını anlatan Tekdemir, "Mesleğimiz, bilek gücü isteyen oldukça zor bir meslek. Hem zor olması, hem de teknolojik gelişmeler nedeniyle bu işi meslek edinmek isteyen fazla olmuyor. Şimdi bizim bilek gücüyle yaptığımız işi makinede seri üretimle yapıyorlar. Teknolojiye uyum sağlayamadığımız için zanaatkarlığımız da ölüyor. Ancak baba mesleğini gururla sürdürüyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Tekdemir, yetiştirecek çırak bulamadıklarını, aile büyüklerinin çocuklarını günün koşullarına uygun mesleklere yönlendirdiğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz