Baba- Oğul 38 Yıldır Kasket Dikiyor

Eser AYDIN/MUŞ, Kasket takan kişi sayısının giderek azaldığını söyleyen Terzi Rahmi Gür, Muş'ta sadece kendisinin şapka diktiğini söyledi. 1990'lı yıllarda Kahramanmaraş'a

Eser AYDIN/MUŞ, Kasket takan kişi sayısının giderek azaldığını söyleyen Terzi Rahmi Gür, Muş'ta sadece kendisinin şapka diktiğini söyledi. 1990'lı yıllarda Kahramanmaraş'a gittiğini ve orada kasket üretimi üzerine bir atölye açtığını anlatan Gür, o dönem günde 600- 700 kasket diktiklerini, şimdi ise kaskete olan rağbetin azaldığını belirtti. Rahmi Gür şunları anlattı:
"Gençlik yıllarında ceket ve pantolon dikimiyle terziliğe başladım. Müşterilerin talebi üzerine kasket yapmaya başladım. Kahramanmaraş'ta kalabalık bir ekiple iyi üretim yapıyorduk, işlerimiz çok iyi durumdaydı. Sonrasında yavaş yavaş insanlar kasket giyme alışkanlığından vazgeçti. İşlerimiz çok düşünce tekrar ailemi alıp Muş'a dönmeye karar verdim. Şu an hem sipariş üzerine ceket, pantolon dikiyoruz, hem de kasket üretimine devam ediyoruz. Eskiden günlük 600-7 00 şapka yapıp satarken, şu an tezgahımızda 20- 30 adet kasket var ve günlük olarak 2 veya 3 satış yapabiliyoruz. Erzurum, Bitlis gibi çevre illerden, ilçelerden sipariş geliyor. Böyle giderse çok yakın bir zamanda biz de bu işi bırakmak zorunda kalacağız."
Babası ile birlikte unutulmaya yüz tutan bu mesleği yaptıklarını belirten Kamuran Gür ise, daha çok 7 ve 8 köşeli kasket diktiklerini aktardı. Kasketlerinin fiyatının kumaşın kalitesine göre 40 ila 100 lira arasında değiştiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: