Baba Olacaklar Dikkat!

Babalardan baba olacaklara bebek gelmeden önce babaların bilmesi gereken 12 öneri..

Eşinizin hamileliğinin sonlarına doğru karnı daha da büyüyecek. Bu biraz cinsel isteği öldürebilir. Çoğu doktor doğum öncesi 6 haftaya kadar seks yapabileceğinizi belirtiyor. Eğer odaklanmakta zorlanıyorsanız, gebelikte büyüyen göğüslere dikkatinizi verebilirsiniz. Bunlar ömür boyu büyük kalmayacak.


Doğum odasında karınızın yanında olmak istiyorsanız çok fazla aşağı doğru bakmayın. Çocuğunuz dünyaya gelirken bu karmaşık durumu en iyi yönetmenin yolu eşinizin yüzüne bakıp elini tutarak ona destek olmaktır.

Reklam
Reklam

Erkekler için doğum odasında eşinin yanında durmak işin en kolay yanı aslında. Onu desteklemek için doğum öncesinde veya sonrasında çiçek dışında mücevher gibi hoş bir hediye verebilirsiniz.


Bebek doğduğu zaman emzirmenin çok kolay olmadığını anlayacaksınız. Eğer bebek doğru ememezse süt damarları tıkanır ve iltihap yapar. Bu oldukça ızdırap vericidir. Bu durum anneleri biraz daha hassas ve gergin yapabilir. Emzirme stresini anlamaya çalışmayın sadece destek olun.


Bebeği kundaklama uzmanı olun. Sıkı bir şekilde kundaklamayı kastetmiyoruz ancak bu başlarda onun daha sağlıklı uyku uyumasını sağlar.


Aile sahibi olmak, baba olmak erkeklerin karizmasını artırır, onu daha güçlü görünmesini sağlar.


Unutmayın eşiniz bir robot değil. Doğum sonrası kendi özel durumu ve bebek bakımı onun duygularının değişken olmasına neden olabilir. Doğum sonrası ciddi bir depresyon geçiriyorsa ve ona olan desteğiniz yetersizse, onu bir doktora götürmenizde ve profesyonel yardım olmasında yarar var.


Bebeğin altını değiştirme görevi zaman zaman size düşebilir. Pişik olmaması için zamanında değiştirmeniz önemli. İlk zamanlar zorlansanız da zamanla bu duruma alışacaksınız.

Reklam
Reklam

Bebeğinizle beraber onun eşyalarına da hazırlıklı olun. Bebek arabası, oto koltuğu, ufak tefek bebek araç gereçleri için bir yere ihtiyacınız olacak. Kıyafetleri, mama kapları derken evinizde büyük bir alana yayılacak. Bu yüzden saklama alanları açmanızda yarar var.


Bebeğinizi her yere taşımanız gerekecek. Bunun en kolay yolu bebek arabası almanızdan geçer. Bu konuda size birçok öneri gelecektir. En yakın bebek eşyaları satan mağazalara göz atın. İnternette satılanları inceleyin. Size en uygun olanı tercih edin. Tek elinizle yönlendirebileceğiniz, bebeğinizin rahat edeceği ve tüm eşyalarını alacak bir araba tercih edebilirsiniz.


Arkadaşlarınızla dışarı çıktığınızda bebeğinizi de beraberinizde götürün. Çoğu bebek anne veya babasıyla gezerken huzur içinde uyur. Siz de bakıcı aramaktan kurtulursunuz.