Baba Ve Engelli Kızının Engelleri Aşan Seyahati

Yelken hakemi Hakan Yemlihaoğlu'nun, 17 yaşındaki engelli kızı ile yelkenli tekneyle Samsun'a yolculuğu sürüyor.

Yelken hakemi Hakan Yemlihaoğlu'nun, 17 yaşındaki engelli kızı ile yelkenli tekneyle Samsun'a yolculuğu sürüyor.

İstanbul'dan yola çıkan Yemlihaoğlu, engelli kızı Cansın Yemlihaoğlu ile Sinop Limanı'na geldi. Karadeniz Yelken İhtisas Kulübü Başkanı Oğuz Özcü tarafından karşılanan baba-kız, ilde bir gece kalarak dinlendi.

Limandan ayrılmadan önce AA muhabirine açıklama yapan Yemlihaoğlu, 12 Mayıs'ta İstanbul'dan kızı Cansın ile Engelliler Haftası kapsamında başlattıkları gezide sona yaklaştıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Yarın gezilerinin Samsun Tütün İskelesi'nde sona ereceğini belirten Yemlihaoğlu, şöyle devam etti:

"Sinop Valisi Ahmet Cengiz'in emanet ettiği Türk bayrağını Samsun'a götürme görevini aldık. Bu Türk bayrağını 19 Mayıs'ta Samsun Valimize teslim edeceğiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ayak bastığı Tütün İskelesi'ne çıkacağız. Atatürk tüm Türk gençliğine örnek olmuştu. Kızımın da engellilere örnek olması için bu seyahati inşallah başaracağız."

Cansın Yemlihaoğlu ise babasıyla birlikte seyahat etmekten mutluluk duyduğunu anlatarak, "Babama bu projeyi ben teklif ettim. Onunla ortak paylaşacağımız bir anımız yoktu. Samsun'a tekneyle gitmeyi önerdim, o da isteğimi kabul etti" dedi.

Baba ile kızı daha sonra yelkenli tekne ile Samsun'a hareket etti. Tekneyi limandan engelli çocuklar ile vatandaşlar uğurladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: