Babacan: Çözüm Süreciyle Çok Güzel Bir Iklim Oluştu

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, devletin; vatandaşı olan herkesi etnik kökeni, dili, mezhebi ne olursa olsun...

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, devletin; vatandaşı olan herkesi etnik kökeni, dili, mezhebi ne olursa olsun aynı samimiyetle kucaklaması gerektiğini belirterek, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin aynı haklara sahip olması ve özgürlüklerini doyasıya yaşaması gerektiğini vurguladı. Babacan, "İşte çözüm sürecinin özeti bu." dedi.

Başbakan Yardımcısı Babacan, memleketi Şereflikoçhisar'da yapımı yeni biten devlet hastanesinin açılışı ile Turgut Özal Üniversitesi tarafından yaptırılan Abdülbaki Ünlü İmam Hatip Lisesi'nin ortaokul kısmının temel atma törenlerine katıldı. Babacan, törenlerde yaptığı konuşmada, çözüm sürecine değinerek, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Türkiye’nin 30 yıldır büyük bir sorunu var. Bu da terör sorunu. Bu sorunun çözümü için Başbakanımızın başlattığı ve bizzat yürüttüğü çok hassas bir süreç içerisindeyiz. Biz diyoruz ki; devlet, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesi etnik kökeni, dili, mezhebi, ne olursa olsun aynı samimiyetle kucaklamalı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes aynı evrensel insan haklarına ve özgürlüklerine sahip olmalı ve bunu doyasıya yaşamalı. İşte bu çözüm sürecinin özü bu. Türkiye’nin dört bir tarafında çok güzel bir iklim oluşmuş durumda, dört bir tarafında bu sürece destek söz konusu. Milli birlik ve beraberliğimizden asla ödün vermeden, milli birlik ve kardeşlik içerisinde bu süreci yürüttük ve yürüteceğiz. Bugün, Türkiye bölgesinde artık büyük bir güç, artık küresel bir aktör. Bugün Tunus'da, Libya'da, Mısır'da, Yemen'de yapılan birçok değişime, reforma destek veren bir ülke. Komşuları ile daha farklı ilişkiler içerisine girmiş bir ülke. Kendi içimizdeki bu sorunu da çözüm yoluna soktuktan sonra Türkiye’nin önü açık.”

Reklam
Reklam

Açılışını yaptığı hastanede incelemelerde bulunan Babacan, sohbet ettiği hastalarla yakından ilgilendi. Bazı hasta ve hasta yakınları, hastanede doktor ve hemşire eksikliği olduğunu Babacan'a ileterek, bu konuda yardım istedi. Başbakan Yardımcısı, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin son 10 yılda başta eğitim ve sağlık olmak üzere birçok alanda büyük atılımlar ve dönüşümler geçirdiğinin altını çizerek, artık çok şeyin değiştiğini ifade etti. Babacan, "Şuan Türkiye dünyanın ilk 16’ıncı ekonomik gücü olmuştur. Hükümet olarak göreve geldiğimizde Merkez Bankası rezervlerinde 28 milyar dolar, IMF’ye ise 23 milyar borç vardı. Şuan IMF’ye olan borç 400 milyon dolara kadar geldi, bu borcu da mayıs ayında sıfırlayacağız. Çok şükür ki; Türkiye de çok şey değişti, 10 yıldır yapılanlar ile Türkiye kendi özüne dönüyor, yapması gerekenleri yapıyor. Gelecek nesillerimiz özünü unutmadan pozitif bilimlerde dünyanın en ileri bilgisine ve teknolojisine ulaşarak sahip olsunlar ama kendi kimliklerinden ve değerlerinden sapmasınlar." dedi.

Reklam
Reklam

Başbakan Yardımcısı Babacan, imam hatip lisesinin ortaokul kısmının temel atma töreninde yaptığı konuşmaya da bu işte emeği geçenlere teşekkür ederek başladı. Bu okullarda Türkiye’ye birçok alanda hizmet veren ve kendi değerlerini iyi bilen kişiler yetiştiğini belirten Babacan, eğitimle ilgili yaptıkları icraatları şöyle özetledi: "Bir dönem bu okullarla ilgili sıkıntılar yaşandı, buradan mezun olanlar üvey evlat muamelesi gördü ve katsayı uygulaması ile açıkça negatif ayrımcılık yapıldı. Geçen yıl yapılan düzenlemeyle bu sorunu ortadan kaldırdık ve bunun yanında öğrencilerimize daha farklı seçenekler sunduk. 4+4+4 sistemi ile de zorunlu 8 yıllık eğitimi 12 yıla çıkarttık. Türkiye’deki 600 bin sınıfa akıllı tahta koyacağız. 10 milyon öğrenciye tablet bilgisayar vereceğiz. 8 milyar dolar civarında olan bu proje 2015 yılına kadar hayata geçirilecek."

Törenlere, Sağlık Bakan Yardımcısı Agâh Kafkas ile AK Parti'nin bazı Ankara Milletvekilleri de katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: