Babacan: Sermaye Piyasası Açısından Bir Dönemi Kapattık, Yenisini Açtık

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB)'nın Borsa İstanbul'a dönüşmesiyle sermaye piyasası açısından...

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB)'nın Borsa İstanbul'a dönüşmesiyle sermaye piyasası açısından bir dönemin kapatılırken, yeni bir dönemin açıldığını söyledi.

Dersaadet Tahvilat Borsası'ndan itibaren 140 yıllık geleneğe sahip İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) bugün itibarıyla 'Borsa İstanbul' olarak aynı faaliyetine devam edecek. Borsa İstanbul'un İstinye'deki gong törenine Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, SPK Başkanı Vahdettin Ertaş ve Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan katıldı. Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyet, gong töreni öncesi 'Osmanlı'dan Günümüze Sermaye Piyasamız' adlı sergiyi gezdi.

Reklam
Reklam

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, gong töreninden sonra yapılan açılış konuşmasında, "Sermaye piyasası açısından bir dönemin kapanıp, bir dönemin açıldığı tarihi bir an yaşıyoruz." dedi. Geçmişi yaklaşık 140 yıl öncesine dayanan ve bir zamanlar Avrupa’nın en büyük 4 borsası içinde bulunan İMKB'yi anonim şirket olarak Borsa İstanbul adı altında yeniden düzenlediklerini aktaran Babacan, "Borsanın eskiden arada bir yapısı vardı. Şimdi hissedarlık yapısı olan bir şirket haline geldi. İstanbul’un uluslararası finans piyasalarında yükselen bir değer olmasında Borsa İstanbul’un fonksiyonu çok çok önemli olacak. Finans sektörü deyince 3 önemli alandan bahsediyoruz. Bankacılık, sigortacılık ve sermaye piyasaları. Borsa İstanbul, sermaye piyasaları konusunda özellikle 3’lü sac ayağının sağlam bir ayağını oluşturacak." şeklinde konuştu.

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan da Sermaye Piyasası Kanunu'nda yapılan değişiklikle yeni bir dönem açıldığını söyledi. Türkiye’nin 2023 vizyonuyla uyumlu, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi'ne mutabık Borsa İstanbul değişimini yaptıklarını kaydeden Turhan, "2012 yılında açılış ve kapanış seanslarını devreye alarak borsamızın uluslararası borsalarla aynı standarda gelmesi noktasında bir adım daha atmış olduk." dedi.

Reklam
Reklam

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vahdettin Ertaş da Türkiye ekonomisinin son 10 yıldır büyük değişim ve dönüşüm yaşandığını kaydetti. İstanbul’un küresel finans merkezi olmayı hak ettiğini aktaran Ertaş, "En geç 2023 yılına kadar Türkiye, dünyanın en önemli finans merkezlerinden bir tanesi olacak. Bu hedefimize ulaşmak için yeni kanunumuzla birlikte yıl başından beri halka arzla ilgili önemli kararlar aldık." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı programdaki heyet, Borsa İstanbul'un seans salonunu gezdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: