Babacan'ın Chicago ve New York programı yoğun

Ankara (AA)- Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ı, 19 Eylül-3 Ekim günlerinde Chicago ve New York'a yapacağı ziyaretlerde yoğun bir program bekliyor.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Babacan, 19-21 Eylül'de Chicago'ya yapacağı ziyaret çerçevesinde, Northwestern Üniversitesi ile Chicago Üniversitesini ziyaret ederek, akademisyenler ve öğrencilerle bir araya gelecek ve her iki üniversitede de birer konuşma yapacak. Chicago Küresel İlişkiler Konseyi isimli düşünce kuruluşu tarafından düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak iştirak edecek olan Babacan, Türk Derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelecek. Babacan
ayrıca, Musevi kuruluşlarının temsilcileriyle de bir toplantı düzenleyecek.

Reklam
Reklam

Babacan'ın New York programı ise 21 Eylül'de başlayacak. Babacan'ın, New York'ta bulunacağı süre zarfında çok sayıda ikili görüşmeler gerçekleştirmesi ve çok taraflı toplantılar ve etkinliklere katılması öngörülüyor. Bu çerçevede, Babacan, yaklaşık 30 ülkenin dışişleri bakanlarıyla ikili görüşmeler yapacak, ayrıca, NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, AB Ortak ve Dış Politika Yüksek Temsilcisi Javier Solana, İKT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, UNDP Genel Direktörü Kemal Derviş, Genişlemeden Sorumlu AB Komiseri Olli Rehn ve Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa ile de bir araya gelecek.

Babacan, ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yapacağı görüşmelerde eşlik edecek. Bu kapsamda, Babacan, 22 Eylül'de "Irak'a Komşu Ülkeler Toplantısı"na, 23 Eylül'de ise BM Genel Sekreteri'nin ve Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin eş-başkanlığında düzenlenecek Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü'ne (ISAF) katkıda bulunan ülkelerin üst düzey toplantısına katılacak.

Medeniyetler İttifakı Eş-Başkanları ve Dostluk Grubu ile 26 Eylül'de çalışma kahvaltısında bir araya gelecek olan Babacan, aynı gün öğleden sonra ise İslam Konferansı Teşkilatı'nın Cammu-Keşmir Temas Grubu Toplantısı'na iştirak edecek. Dışişleri Bakanı Babacan ayrıca, 2 Ekim'de İslam Konferansı Teşkilatı Dışişleri Bakanları Yıllık Eşgüdüm Toplantısına katılacak. BM Genel Kuruluna katılan heyetlere 1 Ekim'de Türkevi'nde bir resepsiyon verecek olan Babacan, 2 Ekim'de de Karadeniz Ekonomik
İşbirliği Dışişleri Bakanları Akşam Yemeğine ev sahipliği yapacak. Dışişleri Bakanı Babacan, 2 Ekim akşamı yurda dönmek üzere New York'tan ayrılacak.

Reklam
Reklam