Babacan'ın enflasyon iyimserliği

KÜTAHYA (İHA) - Devlet Bakanı Ali Babacan, Türkiye'de bir neslin ilk defa tek haneli enflasyon rakamlarını gördüğünü belirterek, enflasyondaki düşüşün mutlaka devam edeceğini söyledi.

Bakan Ali Babacan, Kütahya'nın Gediz İlçesi Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının açılışı töreninde yaptığı konuşmada, devletin iyi tesislerde hizmet veriyor olmasının, tüm Türkiye'de bu anlayışın yaygınlaştırılmasının temel hedeflerinden biri olduğunu ifade etti. Babacan, Türkiye'nin önümüzdeki yıldan itibaren müzakere sürecine başlamış, AB yolunda daha emin adımlarla yürüyen bir ülke olacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Bakan Ali Babacan, hükümetin çok önemli siyasi ve ekonomik reformlara imza attığını ifade ederek, "Siyasi alanda insan haklarına, özgürlüklere daha saygılı olunmasını gerçekleştirecek, demokratik sistemin gerçek anlamda işlemesine yardım edecek çok sayıda reform yaptık. Bu reformları o kadar hızlı yaptık ki, AB bile şaşırmış durumda. 'Türkiye'den bu kadar kısa zamanda, bu kadar ilerleme beklemiyorduk' diyorlar. Ama hep beraber göreceğiz ki, inşallah Türkiye, önümüzdeki yıldan itibaren müzakere sürecine başlamış, AB yolunda daha emin adımlarla yürüyen bir ülke olacak" dedi.

Babacan, gecelik faizlerin, geçmişte yüzde 7 bini gördüğünü, bugün ise faiz oranlarının yüzde 20'lere düştüğüne belirterek, "Kısa zamanda bunlar nasıl gerçekleşti? Bütün bunların arkasında, çok güçlü bir siyasi irade, kararlılık, çok ve dürüst çalışma var. Eğer Türkiye'de kısa zamanda farklı alanlarda bu kadar hızlı çalışmalar oluyorsa, bunun arkasında Türkiye sevdasıyla çalışan bir anlayış var" diye konuştu.

Babacan, konuşmaların ardından Gediz Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının açılış kurdelesini kesti. Ali Babacan, Gediz Belediyesi tarafından düzenlenen '2. Tarhana Festivali'ne katıldı.

Reklam
Reklam