Babadağ Teleferik Projesi ve Mesire Yeri ihalesini FTSO kazandı

Babadağ Teleferik Projesi ve Mesire Yeri’nin işletmesi ihalesini, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası(FTSO) bünyesinde kurulan...

Babadağ Teleferik Projesi ve Mesire Yeri’nin işletmesi ihalesini, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası(FTSO) bünyesinde kurulan Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım Ticaret şirketi kazandı.
Dünyanın en iyi yamaç paraşütü pistleri arasında yer alan bin 900 metre takımlı Babadağ’a yapılacak teleferik projesinde sona doğru gelindi. Hem pilotların uçuş pistine çıkışını kolaylaştıracak hem de Ölüdeniz’i gökyüzünden izlenmesine olanak verecek projenin ihalesi yapıldı. İhaleyi 500 bin lira yıllık kira bedeli ile FTSO tarafından 1 günde kurulan Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım Ticaret şirketi kazandı.
Konuyla ilgili açıklama yapan FTSO Başkanı Akif Arıcan, teleferik projesinin bölge halkının yıllardır beklediği ve özlemini duyduğu bir proje olduğunu kaydetti. Bu hayali gerçekleştirmek için FTSO bünyesinde bir şirket kurduklarını ve ihaleye girdiklerini aktaran FTSO Başkanı Arıcan, "Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım Tic. Ltd. Şti. unvanı ile yüzde 99’ı odamıza, yüzde 1 hissesi de Ölüdeniz Turizmi Geliştirme Kooperatifine ait olmak üzere şirketimizi kurduk. Zamana karşı yarışarak 1 günde kurduğumuz şirketimizle ihale dosyasını hazırlayarak ihaleye katıldık. İhaleye iki firma katıldı ve yıllık kira bedeli KDV dahil 500 bin TL’ye Babadağ Teleferik Projesi ve Mesire Yerinin işletmesi ihalesini aldık." diye konuştu.
Özel Çevre Koruma Kurumu ihaleyi onaylarsa yer tesliminin Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım Ticaret şirketine yapılacağını aktaran Akif Arıcan, bu dakikadan itibaren buranın işletmesinin şirket kontrolüne geçeceğini söyledi. İhale şartnamesine göre 5 yıl içerisinde teleferik projesi ve projenin ön gördüğü mesire yerindeki diğer tesislerin inşasının gerçekleştirilmesi gerektiğine dikkat çeken FTSO Başkanı ve Güç Birliği Turizm Tanıtım Ticaret şirketi müdürü Akif Arıcan, 5 yılın sonunda yatırımların büyüklüğüne bağlı olarak kira sözleşmesinin 29 yıla kadar uzatılabileceğini açıkladı. Şirket kurulması ve ihaleye girilmesi aşamasında kendilerine en büyük desteği AK Parti’den milletvekili seçilen Ali Boğa’nın verdiğini de sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz