Babalar da anne olur! Hem de çok iyi olur

Hem de çok güzel olur!

İlk duyulduğunda kulağa pekte gerçekçi gelmiyor olabilir. Ama yeni nesil babalar en az anneler kadar bebekleri ile ilgilenmek hevesindeler. Hevesli olmasalar bile yapabileceklerini onlara gösterdikten ve onlara güvendiğinizi ispatladıktan sonra pekala onlarda bebeğinize en az sizin kadar iyi bakabilirler.

Babalar anne olursa nasıl olur?

"Vay efendim! O benim gibi bakabilir mi? Çocuğum aç kalır, kolunu bacağını incitir, uyutamaz, tutamaz, yapamazlarla” konuşursanız ve hele de bunları babanın yanında konuşursanız eşinizin yapacağı varsa da yapmaz. Adamın hevesini kaçırırsınız bir kere. Özgüvenini kaybeder kendine. Ben yapamam ki, beceremem ki der!

Reklam
Reklam

Peki, babalar nasıl anne olur?

İzletin!

Siz bebeğinizle neler yapıyorsanız baba ile de bunları paylaşın. Altını değiştirirken, mamasını yaparken, giydirirken veya onu oyalarken neler yapıyorsanız bırakın baba da sizinle beraber ne yaptığınızı görsün ve izlesin. İzleyerek öğrenmiş olacak hem de bebeğinizle en az sizin kadar vakit geçirmiş olacak.

Görevlendirin!

Bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılarken babaya da görevler verin. Erkekler bu konuda çekimser kalırlar. Ve anne bir şey söylemeden yapmayı pek tercih etmezler. Siz onu bu konuda motive edin. "Bezini sen değiştirir misin? Mamasını sen hazırlayabilir misin? " gibi ricalarla babayı da bebek bakımı konusunda göreve çağırmanız zamanla onunda hoşuna gidecektir.

Yalnız Bırakın!

Baba bebeğinizle ilgili bir şey yaptığında başında bekleyip onu denetlemenize gerek yok. Bu duruma devam ederseniz baba kendine bebek bakımı konusunda hiçbir zaman tam anlamıyla güvenemeyecek ve bir şey yaparken sürekli yanınızda olmanızı isteyecektir. Bebeğinizle yalnız kalmaya çekinecek ve hiçbir şeyi yapamayacakmış gibi korkacaktır. O yüzden onun da bir baba olduğunu ve bebeğinize en az sizin kadar hassasiyetle yaklaşacağına ilk önce sizin emin olmanız gerekir. Onları yalnız bırakmaktan korkmayın. İnanın, bebeğinizde bu durumdan çok hoşlanacaktır.

Reklam
Reklam

Motive Edin!

"Sana güveniyorum, bence en az benim kadar iyi yapıyorsun” cümlesini sık sık kurmalısınız. Bu sayede baba da kendine güvenerek bebeğinizle vakit geçirme zamanlarını eğlenceye dönüştürebilecek ve kendine göre bulduğu pratik çözümlerle artık o da sizin gibi bebeğinizle baş başa vakit geçirmeye bayılacaktır.

Kısacası babalara güvenin! Babalarda anne olur, merak etmeyin!

Dünyada yapılan araştırmalara göre bebekler ve çocuklar annelerinden çok babaları ile geçirdikleri vakitlerde eğleniyorlar! Bunu kabul edin! Çünkü babalar çok fazla kurallara ve planlara bağlı kalmadan pratik ve eğlenceli çözümlerle işi çözerler. Anneler ise her zaman daha detaycı, titiz ve merhamet duygularına yenik düşerler! Bu sebeple bırakın babalar da özgürce çocuklarıyla vakit geçirsinler. Hem böyle olduğunda sizin de işleriniz kolaylaşarak kendinize daha çok zaman ayırabileceğinizi unutmayın!