Babalar Günü

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Babalar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Babalar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Ünüvar, mesajında, aile kurumunun direği olan babaların, ailenin bir bütünlük içinde sevgi ve saygı çerçevesinde yaşatılmasında adalet, kültür, otorite gibi değerlerin nesiller boyunca aktarılmasında önemli bir rol üstlendiğini belirtti. Babaları "fedakarlık timsali" olarak nitelendiren Ünüvar, şunları kaydetti: "Babalar, hayatları boyunca büyük bir özveri ve tecrübeleriyle yol göstererek evlatlarını hayata güvenle hazırlamak için büyük gayret sarf ederler. Bu bakımdan ailemizin temel direği olan babalarımızı sadece bu özel günde değil her zaman sevgi, saygı ve minnet duygularımızla anarak gönüllerini hoş tutmalıyız. Başta vefat ederek ebedi dünyaya göç etmiş babalarımıza yüce Allah'tan rahmet dilerken, babalarımızın Babalar Günü'nü kutlar, sağlıklı, huzurlu, aileleriyle mutlu bir ömür sürmelerini dilerim." - "Babalar, çocuklarının mutluluklarıyla huzur bulur" Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü ise karşılıksız sevginin, koruma-kollamanın ve fedakarlığın simgesi olan babaların yaşarken değerinin bilinmesi ve baş tacı yapılması gerektiğini bildirdi. Türk toplum yapısında babanın, baba ocağının kutsal olduğunu ve aile kurumunun büyük önem taşıdığını kaydeden Sözlü, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Genç babalara, sağlıklı ve geleceğe güvenle bakan nesiller yetiştirmede önemli görevler düşüyor. Çocuklarının milli bilinç ve şuurla, çalışkan, disiplinli, donanımlı yetişmesi için çaba gösterecek ebeveynler, Türkiye'nin sağlıklı geleceğini oluşturacaklarını bilmelidir. Babalarımız kendi mutluluklarından ziyade çocuklarının mutluluklarıyla huzur bulur. Babalarımızın hayır dualarını almak hepimiz için çok önemli olmalı. Bu duygu ve düşüncelerle tüm babaların Babalar Günü'nü kutluyor, onları sadece bir günlüğüne değil, bir ömür boyu kalplerimizde taşımamız gerektiğini ifade etmek istiyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: