Babalar Günü'nde ne yapılır? Babalar Günü etkinlikleri, Babalar Günü'nde yapılabilecek etkinlikler

Haziran ayı yaklaştıkça Babalar Günü hazırlıkları da hız kazanır. Babalar Günü'ne sayılı günler kala, hediye arayışları da başlar. Pek çok kişi, bu özel gün için ne yapacağını bilemediğinden kafa karışıklığı yaşar. Babasıyla unutulmaz bir gün geçirmek isteyip, ancak ne yapacağına karar veremeyenler, Babalar Günü'nde yapılabilecek etkinlikler hakkında araştırma yapmaktadır. Peki, Babalar Günü'nde ne yapılır?

Babalar Günü, her yıl haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanır. Babalar Günü, babaların emeklerini, sevgilerini ve fedakârlıklarını onurlandırmak için değerli bir gün olarak kabul edilir. Bu özel günde, babalara hediyeler verilir, birlikte zaman geçirilir ve sevgileri ifade edilir. Babalar Günü, aile bağlarını güçlendirir ve babaların değerini vurgular. Babalar Günü’nü en güzel ve en anlamlı şekilde kutlamak isteyen çocuklar ise Babalar Günü'nde yapılabilecek etkinlikler için araştırma yaparlar.

Reklam
Reklam

Babalar Günü'nde ne yapılır?

Babalar Günü, birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de her yıl haziran ayında kutlanır. Her yıl olduğu gibi, evlatlar babaları için hediye arayışına erkenden başlar. Hediye alma işini son güne bırakmak istemeyenler, Babalar Günü'nde alacakları hediyeyi detaylı bir şekilde araştırırlar. Babalar Günü yaklaştıkça ise kutlama mesajları ve hediye fikirleriyle dolu reklamlara daha sık rastlanır. Bu nedenle, seçenekler arasından karar vermek oldukça zor olabilir.

Bu sebeple, hazır hediyeler ve Babalar Günü'nde yapılabilecek aktiviteler iyi seçeneklerdir. Ayrıca, evde küçük bir kutlama hazırlayarak Babalar Günü atmosferine özel bir değer katılabilir.

Babalar Günü'nde babalarla yapılacak aktiviteler şu şekilde sıralanabilir:

  • Sabah kahvaltısı: Bugünü ona özel bir gün yapmak için ailenin diğer üyeleriyle birlikte harika bir kahvaltı organize edilebilir. Babaların güne mutlu başlaması için leziz bir kahvaltı sofrası hazırlamak ise aile bireylerinin görevidir. Harika bir kahvaltının keyfi ailecek birlikte çıkarılır ve daha sonra gelecek en önemli adıma geçilir: Hediye seçimine! Bu bölümde biraz zorlanılabilir.

  • Doğa aktiviteleri: Doğasever babalar için ideal bir gün, bir koru, sahil kasabası veya piknik alanı gezisiyle devam edebilir. Piknik için hazırlanacak mini sandviçler ile açık havada keyifle sohbet ederken birlikte yemek yemenin tadı bir başka olacaktır. Kısa bir yürüyüş ve ardından yiyeceklerle serin bir içecek içmek, Babalar Günü keyfini ikiye katlayacaktır.

  • Akşam yemeği: Akşam olunca günün en keyifli kısımlarından biri başlar: Akşam yemeği zamanı! Yine lezzetli bir sofra hazırlanması gerekir. Babaların favori yemekleri bir araya getirilir ve ailecek birlikte keyfi çıkarılır.
Reklam
Reklam

Yemeğin keyfini artırmak isteyenler için müzikler açılabilir ve sohbeti canlı tutmak için yemek sonrasında kahve içme keyfi yapılabilir. Ayrıca, evde karşılıklı kahve içip tavla oynamak Babalar Günü için en güzel aktivitelerden biridir.

Reklam
Reklam
  • Birlikte film izlemek: Önceden, onun da keyif alacağı bir film seçerek hazırlanılır. Atıştırmalıklar ve çay/kahve ikilisi de hazırlanılarak film keyfi çıkarılır. Not: Bazı babalar altyazı sevmeyebilir. Bu yüzden, dublaj seçeneği olan filmleri tercih etmekte fayda vardır.

  • Birlikte Spor Yapmak: Babalarının daha sağlıklı ve fit olmasını isteyenler için birlikte favori sporu da yapılabilir. Golf, tenis, basketbol gibi bir aktivite yapmak hem eğlenceli hem de sağlıklı bir seçenektir.

  • Tarihi ve Kültürel Geziler: Babalar Günü'nde tarih dolu sokaklarda gezinerek hem keyifli zaman geçirilebilir hem de kültürel olarak beslenilebilir. Türkiye bu konuda oldukça zengin bir ülkedir. İstanbul'da yaşayanlar için ünlü Suriçi'nin tarihi sokaklarında yürüyüş yapılabilir ve İstanbul'un büyüleyici tarihine tanıklık edilebilir.

  • Boğaz Turu: İstanbul’da olanlar için Babalar Günü’nde yapılabilecek en güzel aktivitelerden biri de deniz havası almaktadır. Simit ve çay eşliğinde İstanbul’un gözleri kamaştıran manzarası seyredilebilir ve martılara eşlik edilebilir.
Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: